(Model)Spoormagazine’s oktober 2009

Advertentie

 

In het oktober nummer van dit duitstalige magazine van 100 pagina’s dik, kunt u artikelen lezen over o.a.  de Elbtal spoorbaan, de modelspoorbaan “Im Elbeland” en een artikel hoe je zelf echte mooie bomen maakt op uw spoorbaan. Zeker zijn ook de vele kleine en grote advertenties het lezen waard. Verder is de zeer uitgebreide agenda handig als je veel tripjes maakt naar spoorevenementen.

 

Het is alweer 10 jaar geleden en 85 nummers, dat het eerste nummer van dit  Belgische Modelspoor magazine verscheen. In dit nummer van 100 pagina’s dik, een reportage’s van het Bilzen Station in model en het Bels lijntje. Verder een Jubileumwedstrijd omdat het magazine 10 jaar bestaat. Een praktijk verhaal over het etsen van lichtgevoelige platen. Modelspoormagazine is in heet Nederland te koop in de betere tijdschriften winkels.

 

 

Het is inmiddels 25 jaar geleden dat de IJmuider spoorlijn uit de personendienstregeling gehaald is. Een korte terugblik.
Binnenverlichting in rijtuigen is de laatste 30 jaar eigenlijk nauwelijks aan ontwikkeling onderhevig geweest. Op basis van het product Locomotive lighting LED-strip van Digirails belicht Railhobby innovatieve oplossingen bij deze problemen.
Op de manifestatie Rail 2009 was Kaj M een van de vele smaakmakers. Railhobby verzocht de heren Montfrooij, bouwers van de baan, een tekst ter ondersteuning van de foto’s bij deze prachtige baan binnen het project Havenzicht te vervaardigen.
Er is nog één remsysteem dat in de vorige afleveringen van de rem onbesproken is gebleven: de magneetrem.
lke modelbaan begint met een goed ontwerp. Vroeger waren fantasie, het sjabloon, potlood, liniaal, passer en zeker een groot vlakgum de mogelijkheden om een baan te tekenen. Nu is er WinRail. Railhobby is in ieder boek- of tijdschriftenwinkel te koop. 

RAILHOBBY WEBSITE VERNIEUWD!
Bekijk de instructiefilms voor meer informatie over inloggen, het maken van een coupé en het lezen van de vernieuwde online uitgave.

In nummer 268 van Rail Magazine dat 108 pagina’s dik is (18 pagina’s advertenties) kunnen we o.a. lezen: over de locs van ACTS die vanaf eind 2004 indienst zijn. Foto’s en technische gegevens van de Skoda Europaloc 109 E. RM gaat ook naar Lapland met de stangen locs. In het modelspoor gedeelte o.a. de Hornby-decoder R8249 en alles over tweeassige NS-ketelwagens van de SHV in H0. Ook het derde deel van de Emsland-veenbaan van Spjkerspoor is om te smullen. Over vier pagina’s maakt Rail Magazine de boel echt vuil. Weer een nummer om niet te missen.
 

De Reiziger nummer 5, het kwartaalmagazine van Rover, is verschenen,
met onder andere aandacht voor de aanstaande start met de chipkaart bij NS, voor u getest: stuntprijzen bij NS HiSpeed, veel nieuws en service-berichten en de beschrijving van een fietsroute door het havengebied van Rotterdam. Dit magazine is niet los te koop maar krijgt u toegezonden als u zich aansluit bij Rover.

 

In deze nieuwe uitgave van dit Belgische Spoorweg Journaal gedateerd september/oktober 2009 o.a. een reportage de goederenwagen 3714B2 – Een actuele reportage over 175 jaar spoorwegen in België – Verder de NMBS in 1939 en 1949 & De ‘Edelweiss’. Het 84 pagina dikke nummer, met slechts 3 advertenties, is in de beter tijdschriften handel te koop voor 9,–

Wij kregen dit nummer nu pas in onze postbus, vandaar deze late aankondiging.