Modelspoorbeurs in Houten

Advertentie

Modelspoorbeurs in Houten

Elk jaar zijn er verschillende leuke modelspoor beurzen in het land. Een van de bekendste is toch wel de beurs in de EXPO in Houten. Afgelopen zaterdag was er weer een beurs, meestal begint dat om 10 uur ’s ochtends, maar voor de standhouders begint dat veel vroeger. Meestal al dagen van tevoren. Denk aan voorbereidingen zoals uitzoeken van de waar die verkocht moet worden, het transport klaar maken van deze goederen en afspreken wie wat meeneemt.

Dit keer mocht ik het vanaf het begin meemaken en was ik er al om half acht in de vroege morgen. Zo’n hal ziet er maar vreemd en leeg uit met al die lege tafeltjes. Daar gaan we natuurlijk wat aan doen. De bus wordt uitgeladen en de tafels volgezet met mooie spullen.

Na wat noeste arbeid wordt het snel gezelliger en lijkt de hal steeds meer op de beursvloer die wij kennen. Al lijkt het wel wat leger dan normaal. Het is te begrijpen daar het weer wel erg verleidelijk was om naar het strand te gaan in plaats van rond te rennen in een warme hal, hoe gezellig ook.

Na al het voorbereidend werk mogen even voor tienen de bezoekers al naar binnen. Sommige standhouders worden direct overspoeld met mensen die op aanbiedingen afkomen, die zijn dan al rap weg waardoor sommigen helaas misgrijpen. Gelukkig komen er meer beurzen met nog meer aanbiedingen. De menigte verspreid zich gaandeweg over de gehele oppervlakte waardoor de tijd lijkt om te vliegen. Er staat voor elk wat wils. Van spoor Z en N tot de grotere sporen zoals LGB en spoor 1. En alles er tussen in natuurlijk. En als men goed zoekt ook wat spullen uit echte treinen.

Met het verstrijken van de tijd loopt de temperatuur best wel hoog op. Sommige mensen hebben het zweet op hun voorhoofd staan, en je ziet ze denken “misschien was dat strand idee nog niet zo slecht”. Maar om 3 uur ’s middags is de pret over voor de bezoekers en gaan de deuren dicht. Voor de standhouders begint dan de klus van het inpakken en alles weer inladen. En dan natuurlijk de voorbereidingen voor de volgende beurzen.

De agenda en locatie vind u op de site: www.modelspoorbeurs.nl