(Model) Spoorbladen van maart 2010

Advertentie

Deze maand een korte opsomming van de belangrijkste artikelen uit de Nederlandse- en Belgische tijdschriften op het spoorgebied. Ze staan eigenlijk allemaal in het teken van de Spielwarenmesse in Nürnberg.

Wij beginnen met de oudste titel: Railhobby. In het maart nummer van de 33ste jaargang natuurlijk een uitgebreide reportage uit Nürnberg 2010, maar liefst 19 pagina’s. Alles zoals keurig op firma en op alfabet.

In Rail Magazine natuurlijk ook Nürnberg met een 14 pagina’s verslag van deze Messe onder de subkop: “Meer van hetzelfde en toch anders” Verder een belangrijk artikel over het Spoorweg museum, waar men van de zomer de tentoonstelling “Royal Class” heeft. Binnenkort meer hier over.

Het Belgische Modelspoor magazine blijf natuurlijk niet achter met Nürnberg, met 15 paginá doen zij verslag.

Modell Eisenbahner, het toonaangevende Duitse blad voor de modelbouwer heeft 17 pagina aan de beurs voor kleine treintjes besteed.

Modellbahn Illustrierte het goedkoopste, maar niet in Nederland te koop, heeft ieder jaar altijd een aparte uitgave over de Messe, maar die is op die moment noch niet op onze redactie door de post bezorgd.

Op de Rails, het blad voor grootspoor van de NVBS, neemt ons mee op het Goederenvervoer in Nederland en op de Hogesnelheislijnen in Spanje. “Op de Rails” is de leden uitgaven van deze vereniging. Kijk een op hun web-site.

Natuurlijk vergeten wij niet het blad van ROVER voor de Treinreiziger. In het nieuwste nummer een uitneembaar katern: “Per OV op vakantie in het buitenland” Klik eens op de Hispeed banner en Europa ligt aan je voeten.