Mobility as a Service, samen voor een aangename reis

Advertentie

TEMRA, creating mobility, heeft de eerste prijs van €2.000,- gewonnen bij de SummerChallenge. 10 teams, 56 deelnemers namen ons donderdag 13 juli mee in hun creatieve ideeën voor “Mobility as a Service, samen voor een aangename reis”. In zes weken tijd werkten zij aan de hand van de DOON innovatiemethode hun ideeën uit voor uitdagende vraagstukken rondom dit thema. Naast de hoofdprijs won TEMRA ook de publieksprijs voor de leukste presentatie. Het team kan het geldbedrag besteden aan verdere totstandkoming van hun idee. Binnen 10 jaar willen zij vraaggestuurde OV te leveren. Dit willen ze doen door een 3 fasen plan in te stellen namelijk door allereerst kleinschalig vraaggestuurde OV te leveren. In fase 2 wil TEMRA één platform creëren waarin plannen, boeken en betalen mogelijk is. Op dit platform is ook aandacht voor de feedback van de reizigers. In de laatste fase moet volgens het team het concessiebeleid op de schop.
RET heeft contact gelegd met het winnende team om het idee uit te proberen bij een buslijn in Vlaardingen. Ze willen de buslijn vraaggestuurd maken, zodat de bussen slimmer gaan rijden. Er wordt gebruik gemaakt van de huidige reizigersstromen waardoor er geanticipeerd kan worden op de wensen van de reizigers.
De eerste stappen volgens het team zijn om: ‘aan tafel te gaan met RET voor de buslijn in Vlaardingen en een plan opzetten met Railforum voor een vervolg”. Kun jij TEMRA of een ander idee verder helpen, geef dat bij ons aan! Meer weten?