‘Missie NS’ op tv

Advertentie

Al moet de NS noodgedwongen nu haar dienstregeling beperken, toch blijft het een uitdaging om als topbedrijf herkent te worden. Daar helpt de NCRV aan mee. Vrijdag 27 maart om 22.20 uur bij NPO2 is de documentaire ‘Missie NS’ voor het eerst op TV te zien. De documentaire van regisseur Catherine van Campen ging in september 2019 in première op het Nederlands Filmfestival (NFF) in Utrecht. Zij volgde met camera ruim een jaar collega’s dwars door het hele bedrijf van de Nederlandse Spoorwegen. Te zien is het beeld van NS door de ogen van de filmmaakster.

Niet eerder kreeg een filmploeg de volledige vrijheid om binnen NS te filmen. NS had geen invloed op de inhoud. “Dat was spannend. Ik ben er trots op dat we dit hebben gedurfd”, vertelt Bartho Boer, directeur Communicatie & Corporate Affairs NS. De film geeft een kijkje achter de schermen. President-directeur Roger van Boxtel: “De documentaire toont de inspanningen van collega’s op de trein, het station en kantoor om de reiziger blij en tevreden te houden. De film houdt ons allemaal een spiegel voor. Deze documentaire laat NS en Nederland zien zoals het is, met alles wat mooi is en schuurt.”

Allerlei collega’s, die een schakeltje vormen in het hele raderwerk van het bedrijf, zijn op de film vastgelegd. Van hoofdconducteur tot lid van de raad van bestuur. Van machinist tot medewerker marketingcommunicatie. Zij zetten allemaal op hun eigen vakgebied hun beste beentje voor om Nederland bereikbaar te houden. Tekst, foto en video aangeleverd door de NS.

Bekijk in onderstaande video een aantal reacties van onze collega’s na het zien van de documentaire tijdens de première op het Nederlands Filmfestival:

Promo/trailer: https://we.tl/t-tPqSUACmmc