Miniworld Rotterdam een “Must”

Advertentie

Miniworld :Dagje Rotterdam In Miniatuur

Miniworld: Dagje Rotterdam met gezin en kinderen

UITBREIDING GROOT BRITTANNIË

Een hele nieuwe wereld in aanbouw
De bouwers van Miniworld Rotterdam zijn al sinds september 2014 bezig met de bouw van een ruim 190 m2 groot bouwdeel met het thema Groot Brittannië. Uit honderden inspiratiebronnen uit Engeland, Wales en Schotland is een spectaculair ontwerp gemaakt, dat op dit moment wordt gebouwd. Dit meerjarige monsterproject is de grootste uitbreiding van Miniworld Rotterdam sinds 2009. Afgelopen donderdag organiseerde Miniworld speciale avondopenstelling. Het was een geweldige avond. Maar liefst 93 bezoekers kwamen eens kijken hoe de stand van zaken was. Iedereen enthousiast. Zelfs nieuwe ambassadeurs erbij. De bouwers lieten zien hoe het ontwerp Engeland, Wales en Schotland tot stand gekomen is, welke delen van Groot Brittannië hen geïnspireerd hebben, welke ontwerpuitdagingen ze hebben en welke bouwprojecten zijn afgerond. Bovendien was er een exclusieve rondleiding door de ruimte, voor en achter de schermen. Een veel gestelde vraag was, wanneer dit nieuwe bouwdeel gereed zal zijn. Hier was niet direct een antwoord op te geven. Men bouwt met een klein team en beperkte middelen. Daarnaast bouwen ze regelmatig commerciële projecten voor nieuwe of bestaande adverteerders voor deze miniatuurwereld. Om de zichtbare delen echt uniek te maken, worden amper bestaande bouwpakketten gebruikt, maar worden alle maquettes op maat gemaakt, zoals bruggen, kastelen, huizen, bijzondere attracties en landschapsonderdelen. Dan zijn er nog de onzichtbare onderdelen van een miniatuurwereld, zoals het straks onzichtbare complexe houten frame en de digitale besturingstechniek van treinen, auto’s en verlichting. Bij Miniworld zouden ze graag sneller zijn, maar Miniworld is overdag natuurlijk voor het publiek geopend. Wachten dus totdat het klaar is! Tot die tijd kan je de bouwverslagen volgen op de website.
Op 30 maart 2017 vierde Miniworld Rotterdam haar 10-jarig jubileum. Dit heuglijk feit wilden zij uiteraard niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom organiseren zij een speciaal feestweekend met een speciale tentoonstelling over 10 jaar Miniworld. Er kwam een prachtig jubileum boek en dvd uit. Een prachtig boekwerk van ruim 200 pagina’s. Miniworld Rotterdam geheel in kleur.
In dit jubileumboek vertelt initiatiefnemer Marc van Buren het verhaal van 10 jaar Miniworld Rotterdam. Het boek neemt je zelfs mee naar de oprichtingsjaren 2003 t/m 2005, waarin een klein team in het geheim werkte aan de realisatie van een droom. Met dit rijk geïllustreerde boek ontdek je Miniworld vanuit een uniek perspectief!
Maak jouw Miniworld Rotterdam beleving compleet met deze aanbieding: het Jubileumboek “Het Verhaal van 10 Jaar Miniworld” en de jubileum dvd “10 Jaar Miniworld Rotterdam”, samen € 23,90. Bestel nu zonder verzendkosten! Dat is al een voordeel: € 6,95.

Jubileum dvd
De dvd neemt je naar de belangrijkste mijlpalen van onze attractie. Van beelden van de bouw van de attractie in de beginjaren 2006/2007 tot de laatste uitbreidingen in 2016 en 2017. De dvd geeft een uniek kijkje achter de schermen van de bouw van onze attractie, aangevuld met prachtige beelden van onze miniatuurwereld. Foto’s: Miniworld-Rotterdam
Wil je alles weten over de Miniworld, bestel dan nu direct dit prachtige boekwerk.