Minder sombere gezichten

Advertentie

Tijdens ons bezoek aan de Spielwarenmesse in Nürnberg merken wij al een opleving. Na de sombere jaren, waar velen hun baan in de modelspoorbranche verloren, ziet men weer heel in de verte het einde van deze donkere tunnel. Na een stabilisatie en lichte stijging in industrie, was men vol optimisme en klaar hun nieuwe producten en ideeën te laten zien. Deze editie van Nürnberg kreeg bij vele een positieve beoordeling. Ook een lichte stijging van het bezoekers aantal. In totaal kwamen 79.000 bezoekers naar Neurenberg. De meesten zullen ook een bezoek aan hal 4A hebben gebracht, het walhalla voor de spoorliefhebber.

Het aandeel van internationale bezoekers steeg ook en dat was ook te merken aan de vele stands uit andere Europese landen . Uit Italië, Frankrijk, Nederland, Spanje en Groot-Brittannië werden de meeste buitenlandse bezoekers geteld.
Ja men heeft er weer zin in. Al is een trein tegenwoordig een luxe product, Märklin probeert met de slogan “Märklin my world” het kleine kroost aan de trein te krijgen. Artitec had veel bekijks met hun 3700 serie en tot grote verbazing van ons was T gauge met een eigen stand aanwezig om hun KLEISTE schaal 1:450 te promoten. Waren er twee geleden op Eurospoor alleen nog maar twee rondjes en Japanse modellen, dit jaar werden wij verrast met duitse – engelse modellen, zoals treinstellen en wagens. Ook diverse rail soorten en wissels zijn nu leverbaar. Binnenkort een tram en metro en een trandradbaan model. T(3)gauge is nu niet bepaald een trein voor de treinenzolder. Maar erbij is best leuk met een pendelbaan en opdracht schakelingen.
De Toy Fair is al goed voorbereid voor 2012. Van de vakbezoekers bevestigd 87 procent en 92 procent van de exposanten om weer deel te nemen hun voornemen. Volgend jaar de International Toy Fair Nürnberg International Toy Fair plaatsvinden van woensdag 1 februari t/m 6 februari 2012.