Miljoenenlijn en de vloek van Luvius

Advertentie

ZLSM en Huize Damiaan in Zuid Limburg presenteren samen  zaterdag  30 oktober 2010 Halloween langs de Miljoenenlijn. (denk aan Eurospoor, ook dit weekend) Voor het eerst in haar bestaansgeschiedenis gaat ZLSM de uitdaging aan om een Halloweenavond te organiseren. Alleen voor durfals en waaghalzen. Minimum leeftijd is vastgesteld op 16 jaar.


In het begin van dit jaar ontdekten medewerkers van het archief van de ZLSM een vreemd document dat ons uit een nalatenschap ter hand werd gesteld. Het bleek het dagboek te zijn van één van de arbeiders die betrokken was geweest bij de aanleg van de Miljoenenlijn. Hij vertelde op de laatste pagina’s van het dagboek over een vreemde vondst die men had gedaan tijdens de werkzaamheden. Een Romeinse askist was gevonden en in opdracht van zijn leidinggevenden was de askist zonder hier ruchtbaarheid aan te geven verdwenen in de vijver van Huize Damiaan. De duidelijk steeds banger wordende schrijver van het dagboek verteld over de gruwelijk manier waarop vervolgens zijn collega-arbeiders aan hun einde komen. Geprikkeld door dit, voor ons tot op die dag, onbekende verhaal zijn we op onderzoek uitgegaan, volgens de omwonende van het stuk van het traject waar de kist gevonden moet zijn gebeuren hier ieder jaar rond het einde van oktober vreemde zaken. Op 30 oktober gaan de medewerkers van ZLSM op onderzoek uit om de onderste steen boven te krijgen…. U bent van harte welkom om ons te vergezellen….als u durft! Het onderzoek zal plaatsvinden op zaterdagavond 30 oktober. De legende is de basis van een bloedstollende avond! Het programma begint te station Simpelveld, waar u na een spookachtige rit per historische dieseltrein aankomt bij het statige klooster Damiaan. Hier gaat u samen met een groep paranormaal onderzoekers op onderzoek uit om de legende te ontrafelen. Het totale programma duurt minimaal 2 uur, maar u kunt na afloop ook nog even bijkomen van alle gebeurtenissen in de sfeervolle ‘Preuverie de Plaar’ voordat u uw trein terugneemt naar station Simpelveld.

Het eerste programma start te station Simpelveld om 16.20 uur en het laatste om 20.20 uur. De laatste retourmogelijkheid vanaf het klooster Damiaan naar station Simpelveld is rond de klok van half elf. Deelname is mogelijk voor iedereen vanaf 16 jaar en het deelnamebewijs kost € 12,00 per persoon. Reserveren is noodzakelijk en mogelijk op info@miljoenenlijn.nl of telefonisch op nummer 045-544 00 18.