Mijn Berlijn

Advertentie

MijnBerlijn-boek-Marjolein-van-der-Kolk

 

De redactie is al vele keren naar Berlijn geweest. De stad waar je rechtstreeks met de ICE  van NS Internationaal naar toe kan reizen. Binnen zes en een half uur sta je in op  het Hauptbahnhof in het centrum van deze mooie stad. In Berlijn wordt ook eens in de twee jaar de InnoTrans gehouden, de grootste treinenbeurs van de wereld op het inmense grote  ICC Messegelände  dat in “Berliner Ortsteil” Charlottenburg

 

 

siemens 2011 087 sVanuit dit imposante station kan je zowel met de Metro als de S-Bahn in alle uithoeken van de stad komen. Berlijn, zo groot als de provincie Utrecht, is de hipste stad door de ogen van een insider. “Mijn Berlijn” is dynamisch en bruisend Boek. Berlijn leeft. Het is een plek boordevol contrasten met steeds weer verschillende wijken met eigen karakteristieken. Berlijn is de stad van oneindige mogelijkheden, waar altijd iets nieuws te ontdekken valt. Marjolein van der Kolk woont al jaren in Berlijn. Ze werd verliefd op de stad en begon Berlijn-Blog.nl, de best bezochte blog over de stad, om haar passie met de wereld te delen. Marjolein neemt je mee op ontdekkingstocht niet zozeer de toeristische bezienswaardigheden, maar vertelt over haar favorieten geheime tips en weetjes. Voor een eerste keer Berlijn, maar ook voor wie de stad al goed kent. Geniet van scherpe observaties en sfeerimpressies. Ga aan de hand van insider Marjolein van der Kolk buiten de gebaande paden met “Mijn Berlijn”. Op de blog Marjolein vind je alles over Berlijn: bijzondere achtergrondverhalen, foto’s van haar ontdekkingen in de stad en een hoop persoonlijke tips. In “Mijn Berlijn” kun je dát, en nog veel meer lezen. Ze neem je mee door haar favorieten wijken, je komt te weten wat Berlijn zo interessant maakt en natuurlijk staan ook al haar favoriete restaurants en cafés in haar persoonlijke Berlijnboek. En daarmee is “Mijn Berlijn” geen klassieke reisgids. “Ik kan (en wil) geen compleet boek over Berlijn maken. Ik wil een verzameling maken met mijn favoriete adresjes en achtergrondverhalen. Of je nou nog nooit, of al 10 keer in Berlijn bent geweest, met Mijn Berlijn kun je buiten de gebaande paden gaan.” Nogmaals het is geen reisgids, maar je komt op plaatsen waar niet de toeristen naar toe geleid worden. Bestel een ICE treinkaartje bijvoorbeeld voor Hemelvaartsdag heen, en van “Mijn Berlijn”, je zal er geen spijt van krijgen. Geniet van Berlijn!
Terug in Nederland ben je vast en zeker een trouwe bezoeker van haar prachtig blog. Het boek zal waarschijnlijk een soort ‘Bijbel’ zijn voor de echte liefhebber! Aanschaffen dus. Wat ons in haar blog en boek ook vooral aanspreekt is de informatie en activiteiten die juist voor “niet-toeristen” bedoeld zijn. Dus o.a. local-contacten, hun verhalen over de wende, de DDR gewoonten, BerlijnBlog-Marjolein-van-der-Kolk-Weltzeituhrwaar kan ik gidsen vinden die bijvoorbeeld  een klein groepje een dag mee kunnen nemen. Een geheimpje over Marjolein: Zij is een metroliefhebster en wil in de toekomst nogeens ALLE metrostations bezoeken. Ook de mooiste metrobrug over Spree de Oberbaumbrücke wordt niet vergeten. Ook in Berlijn zijn er klassiekers die je een keer gezien moet hebben, zoals Miniatur Welten Loxx en het Deutsches Technikmuseum.

Viel Spaß en liebe Grüße met “Mijn Berlijn”