Matterhorn Gotthard Bahn bestelt nieuwe locomotieven bij Stadler

Advertentie

Stadler ontwikkelt, bouwt en levert zeven locomotieven aan de Matterhorn Gotthard Bahn (MGB) in de Zwitserse Alpen.
mgFernando Lehner, bedrijfsleiders MGB en Peter Jenelten, Executive Vice President Marketing & Sales van Stadler hebben in Brig het contract voor de levering van zeven locomotieven ondertekend. Het contract tussen de MGB en Stadler omvat de levering van drie rangeerlocomotieven, waaronder twee met de elektrische aandrijving (type Tea 2/2) en een diesel-elektrische aandrijving (type Gm 2/2) en vier diesel-elektrisch  locomotieven (type HGM 02/02) voor gebruik in de infrastructuur en het spoor werken.

De nieuwe elektrische rangeer locomotieven vervangen de bestaande, enigszins verouderde diesellocomotieven, waardoor milieuvriendelijk rangeren bereikt wordt.
De meterspoor locomotieven zijn allemaal 8.37 m lang en 2,65 m breed. De locomotieven hebben een krachtige tractie-apparatuur van ABB met een gerangschikt in de voorste dubbele blok converter. De elektrische rangeerlocomotieven hebben als bijzondere kenmerken een extra batterij aandrijving voor niet-geëlektrificeerde sporen, een radiografische afstandsbediening en drie bediend vanuit de cabine koppelingssystemen van verschillende soorten voertuigen voor het rangeren. De voertuigen met diesel-elektrische aandrijving voorzien van een milieuvriendelijke dieselmotor van Mercedes met emissieniveau Euro-III-B.