Met je blote kont naar de trein “Amtrak Mooning”

Advertentie

Soms is het tijd om je eens goed te verdiepen in andere culturen. Vandaag is het precies een geschikte dag om voor de WK Finale nog eens een nuttig artikel te lezen.
Vandaag kwam ik op een artikel terecht dat mijn aandacht trok, in Amerika schijnen duizenden mensen naar een spoorweg te komen in Laguna Niguel (Google Streetview) om hun blote kont te laten zien aan een voorbij rijdende Amtrak trein. Ja, u leest het goed, duizenden Amerikanen laten hun blote kont zien aan een voorbij rijdende trein. Dit zogenaamde “Amtrak Mooning” schijnt een jaarlijks terugkerend evenement te zijn.


Nu volgt het stukje cultuur en geschiedenis, volgens de overlevering is dit “Amtrak Mooning” ontstaan in 1979 waarbij een simpele weddenschap in een kroeg, de Mug Away Saloon, deze mooie traditie heeft opgeleverd. Uiteraard geloven wij van Treinennieuws.nl hier geen snars van maar het gerenommeerde BBC heeft een diepgaand artikel gemaakt met bijgesloten foto’s. Het artikel weet ook te melden dat het vorig jaar zo een grote drukte was dat er helikopters aan te pas moesten komen om de orde te handhaven. Na een beetje gedegen research van onze redactie is er ook een hele boel te vinden via Google afbeeldingen, klikken uiteraard op eigen risico, er zijn een hoop billen te zien. Hetzelfde geldt voor het beeldmateriaal op YouTube.

Nu ik het artikel gelezen heb, en de officiële website van “Mooning Amtrak” heb gezien, ben ik erg geïnteresseerd geraakt in dit evenement. Volgend jaar ben ik denk ik te vinden in Laguna Niguel tussen San Diego en Los Angeles op 9 juli, dan is namelijk de 32ste jaarlijkse “laat je kont aan de trein zien”-dag. En om niet geheel als beginner over te komen kan ik op de website zelfs een echte FAQ (Frequently Asked Question) doorlezen.

Reageren mag via ons forum, klik hier.

Over Guido Damsteeg 162 Artikelen
Hi! Ik ben Guido (43) dol op reizen, fotograferen en vermaak me vele uren per dag op (mobiel)internet. Ik ben de eigenaar en beheerder van Treinennieuws.nl, iLoveStedentrips.nl en RondreizenNoordAmerika.nl.