Met de Cauberg-trein hebben alle Arriva treinen een naam

Advertentie

Gisteren, 12 april 2018 was het zover, wielericoon Leontien van Moorsel samen met oud-wielrenner en Amstel Gold Race directeur Leo van Vliet, opende de deuren, op station Valkenburg, officieel de Cauberg-trein van Arriva. Betere tijd was er bijna niet, want dit weekend wordt de Amstel Gold Race in Zuid Limburg gereden. Het is de veertiende – en daarmee laatste – bestemmingentrein die officieel in gebruik werd genomen. Deze trein draagt de naam ‘de Cauberg’ en is aan de binnenkant geheel in wielersfeer gebracht met allerlei wetenswaardigheden over de wielerhistorie van de Cauberg. Leontien van Moorsel werd in 1998 op de Cauberg wereldkampioene tijdrijden. De Cauberg, kuitenbijter van Zuid-Limburg en de beroemdste wielerberg van Nederland.
Op de website www.14bijzonderebestemmingen.nl krijgt de Cauberg, net als de bestemmingen van de andere treinen, een pagina waarop de reiziger meer te weten kan komen over deze bestemming. Met de QR code die in trein in het ontwerp is opgenomen, kunnen reizigers na het scannen direct meer lezen op de betreffende pagina.
Overige bestemmingen-treinen
In totaal rijden er veertien bestemmingentreinen nu in Limburg. De afgelopen maanden (vanaf najaar 2017) werden deze bestemmingentreinen van Arriva één voor één onthuld. Alle veertien bestemmingen kenmerken zich door hun natuurlijke, culturele en/of historische waarde voor de provincie Limburg. Elk een unieke bestemming waar Arriva haar reizigers graag mee naar toe neemt.
Alle treinen van Arriva in Limburg hebben een naam: De Groote Peel. Kasteel Hoensbroek, Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM), Pinkpop, Geuldal, Mookerheide, Thorn – het witte stadje, Abdij Rolduc, Kasteeltuinen Arcen, Het Jammerdal, Bonnefantenmuseum en natuurlijk de hoofdstad van Limburg Maastricht, De Amerikaanse Begraafplaats Margraten nu als laatste werd de Cauberg onthuld. Foto’s: © deswijzenfotografie