Meld je ook aan!

Advertentie

Op de foto van Henrike de Jonge en Larissa van der Zouw (flyeren op station Vijzelgracht voor testers) Foto: Grace Dechène

Uw verslaggever ging met de eerste Thalys trein naar Parijs, nu ruim 20 jaar geleden. Ook bezocht ik op een van de eerste ritten door de Gorthard tunnel, het station in de deze tunnel. Ik hoop van harte dat u daar nooit zal komen, want het is het kalamiteitstation. Zo ben ik als Treinennieuws verslaggever al door de IJ tunnel van de Noord/Zuidlijn gereden. Het zijn voor mij allemaal historische herinneringen. U kunt nu als een van de eerste als passagier door de Metro tunnel rijden, want het GVB van Amsterdam zoekt testreizigers.

In de maanden april en mei gaat het GVB de Noord/Zuidlijn testen met reizigers. Daarvoor worden duizenden vrijwilligers gezocht. Zij kunnen zich aanmelden via gvb.nl/testmee. Afgaand op de enthousiaste reacties van de bezoekers van de Open Dag afgelopen zaterdag moet het geen probleem zijn om voldoende testreizigers te vinden. De officiële opening in gepland op 22 juli a.s. , dan hebt u de primeur.

Ruim 12.000 testreizigers aangemeld

Ruim 12.000 geïnteresseerden hebben zich al opgegeven als testreiziger voor de Noord/Zuidlijn. En de teller loopt door! Tijdens de succesvolle open dag van de gemeente Amsterdam op 20 januari, konden geïnteresseerden een blik werpen in de stations. Vrijwilligers van de gemeente en GVB hebben daar flyers uitgedeeld met een uitnodiging om deel te nemen aan onze testritten die in april en mei plaatsvinden. Voordat de GVB echt kan gaan rijden op de lijn, naar verwachting op 22 juli 2018, moeten ze namelijk proefrijden en dat doen ze graag met testreizigers aan boord.

Foto: Treinennieuws.nl

Meld je ook aan!

Ben jij straks ook een van onze testreizigers? Op de site van de GVB kan je je e-mailadres achterlaten. Zodra de definitieve data en tijdstippen bekend zijn (begin maart), ontvang je een e-mail met meer informatie om je voor één of meerdere testritten aan te melden.