Megadeal NS en Athlon Car Lease

Advertentie

NS Business Card voor 120.000 leaserijders.


Klanten van leasemaatschappij Athlon Car Lease krijgen per 1 januari 2008 de mogelijkheid om naast de lease-auto ook zakelijk te reizen met de trein en taxi. De 120.000 klanten van Athlon Car Lease krijgen een combinatie van een lease-auto en een NS Business Card aangeboden. NS en Athlon zullen deze overeenkomst aanstaande dinsdag tekenen op het Nationaal Sustainability Congres in Rotterdam.
Met de NS-Business Card boeken én betalen reizigers hun zakelijk vervoer van deur tot deur. Zowel trein als taxi boekt men eenvoudig via internet of telefoon. Daarnaast kan men met de NSBusiness Card ook andere zaken regelen. Zoals een OV-fiets of draadloos internetten via KPN HotSpots. Reistijd wordt op deze manier werktijd. Meer weten klik hier

Athlon Car Lease, een van de grootste leasemaatschappijen van Nederland, biedt hiermee haar klanten een duurzaam alternatief. De CO2 uitstoot van een treinkilometer is een derde van een autokilometer. Reizen met de trein draagt bovendien bij aan de luchtkwaliteit en de bereikbaarheid van Nederland. Athlon profileert zich met deze stap als voorloper in het aanbieden van duurzaam mobiliteitsmanagement. Daarmee komt de leasemaatschappij tegemoet aan de wens van steeds meer organisaties om de mobiliteit van hun werknemers te verduurzamen door het aanbieden van meerdere vervoersmodaliteiten. NS is blij met de overeenkomst. Commercieel directeur NS Reizigers Boukje Bügel: “De zakelijke mobiliteitsmarkt is van groot belang voor ons. We zien dat automobilisten die al gebruik maken van de NS Business Card enthousiast zijn over de mogelijkheden die de trein biedt qua efficiënte reistijd. Voor ons is dit is een stimulans om door te gaan met de uitbreiding van onze dienstverlening aan zakelijke klanten, zoals vergaderlocaties bij stations en business lounges.“ Richard Sikkel, algemeen directeur van Athlon Car Lease: “Het is voor het eerst dat een leasemaatschappij op deze schaal doelgericht een alternatief voor de leaseauto aanbiedt aan klanten. Wij zijn van mening dat we het aantal files kunnen verminderen als we onze leaserijders de mogelijkheid geven ook met de trein te kunnen reizen. Hiervan profiteren niet alleen onze eigen klanten, maar geheel autorijdend Nederland. Bovendien draagt dit bij aan de vermindering van de uitstoot van CO2 en fijnstof. Enkele weken geleden deed Athlon middels een open brief aan Wouter Bos al een voorstel om de bijtelling op zakenauto’s te verlagen bij aantoonbaar substantieel gebruik van openbaar vervoer”.