Mega order voor het Openbaar Vervoer

Advertentie

122Of het nu aan het stijgende Openbaar Vervoer behoefte ligt of dat het railvervoer al meer dan 100 jaar bestaat, zodat alles aan vernieuwing toe is, de fabrikanten van railvoertuigen zoals Siemens en Bombardier doen goede zaken. De laatste tijd worden steeds grotere orders geplaatst. Nu is Siemens weer aan de beurt om 122 sneltrams te leveren aan Seattle. Deze stad verdrievoudigde bijna haar vloot.

München, 29 september 2016 – De regionale vervoerder Sound Transit bestelde bij Siemens 122 nieuwe licht rail trams type S20 voor gebruik in het regionale netwerk van Groot Seattle en het Centraal Puget Sound gebied in de staat Washington. Zo verdrievoudigde zij de bestaande vloot van 62 tot 184 voertuigen. Het is de grootste order in de geschiedenis van dit vervoersbedrijf. De trams zullen natuurlijk niet in Europa gebouwd worden, maar bij de Siemens-fabriek in Sacramento Californië. De S70 is het Amerikaanse equivalent van de Avanto, zoals deze in Europa nabij Parijs en Mulhouse rijdt. Qua platform (snelheid, robuustheid etc) is deze S70 te vergelijken met het tram-trein materieel zoals dat op RandstadRail rijdt. De eerste tests van de nieuwe vloot moet 2019 beginnen. De nieuwe voertuigen zijn ontworpen en gebouwd om de eisen van de gestaag groeiende spoorwegnet van Sound Transit te gemoed te komen. 122-2De sneltrams krijgen een modern uitstraling en een ruim interieur met meer ruimte voor passagiers. Daarnaast is de lightrail met extra bergruimte voor bagage tot vier fietsen uitgerust. Jochen Eickholt, Deutsche Bahn CEO van Siemens: “Belangrijk is dat we een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van een zeer efficiënte en schoon stadsvervoer systeem in een van de meest dynamische steden van de USA. ” De nieuwe lightrail van Siemens maken deel uit van de “Sound Transit 2 Plan” (ST2) die in 2008 werd goedgekeurd. Het omvat een verlenging van de Spoorwegnet met 50 km op een ongeveer 80 km lang regionaal netwerk.
Siemens staat voor 165 jaar technische prestaties, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationaliteit. Die in meer dan 200 landen, in het bijzonder de nadruk op het gebied van elektrificatie, automatisering en digitalisering. Siemens is een van de grootste fabrikant van energie-efficiënte zuinige technologieën.