Maximaal 50 nieuwe Stadler-locomotieven voor Trenitalia

Advertentie

Stadler en Trenitalia hebben een raamovereenkomst getekend voor de levering van maximaal 50 EUROLIGHT Dual-locomotieven met een eerste afroeporder van 13 . De overeenkomst omvat tevens het full service onderhoud van de locomotieven voor een periode van 10 jaar, verlengbaar tot nog eens 5 + 5 jaar.

De Italiaanse nationale spoorwegmaatschappij Trenitalia gunde Stadler de in 2022 gelanceerde aanbesteding voor een 4-jarige raamovereenkomst voor de levering en het onderhoud van bi-mode (3kV DC + diesel) locomotieven. De nieuwe locomotieven zullen over het hele Italiaanse spoorwegnet worden ingezet voor treinreddingen en push-pull-operaties voor passagiers. Ze bereiken een maximale snelheid van 160 km/u en zijn gebaseerd op het EUROLIGHT 4-assige locomotiefplatform.

Als nieuwste lid van de EUROLIGHT-familie van Stadler delen de nieuwe locomotieven met de rest van het platform het compacte ontwerp en de lichtgewicht structuur, evenals de nieuwste draaisteltechnologie. Ze worden gekenmerkt door hoge prestaties, laag gewicht en verminderde asbelasting die niet meer dan 20 ton/as zal bedragen, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik op zowel hoofdlijnen als secundaire lijnen.

Ze bevatten de ETCS B3R2/SCMT/SCC-veiligheidssystemen en combineren diesel- en elektrische tractie, waardoor Trenitalia ze kan gebruiken op het hele Italiaanse netwerk – RFI. De locomotieven zullen in staat zijn om tot twee gekoppelde ETR1000-treinen te redden op een traject van 21 ‰, wat de meest ongunstige situatie in Italië is voor dit soort operaties.

Innovatieve ontwerpkenmerken zijn onder meer regeneratief remmen met energieterugwinning, een efficiënt AC-tractiesysteem met één omvormer per as die een hoge mate van redundantie en verhoogde betrouwbaarheid biedt, het HEP-systeem om energie aan de trein te leveren, evenals de mogelijkheid om ofwel een UIC of een automatische koppeling. De nieuwe EUROLIGHT Dual-locomotieven van Trenitalia bieden ook uitstekend comfort, veiligheid en zichtbaarheid voor machinisten.

Iñigo Parra, CEO van Stadler Valencia zei: “We zijn erg trots op dit contract met Trenitalia. De EUROLIGHT-familie van universele locomotieven heeft een veelheid aan toepassingen en kan op alle soorten lijnen rijden. De innovatieve en kosteneffectieve oplossing zorgt voor milieuvriendelijke vriendelijke spoorvervoersdiensten en betrouwbaar, efficiënt en productief voldoen aan de eisen van Trenitalia.                                                            Foto en Persbericht Stadler

berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.