MAX zoekt de beste modeltreinbouwer van Nederland

Advertentie

Amsterdan CS in de vroegere jaren in Het Spoorwegmuseum te Utrecht.

Omroep MAX is al 15 jaar te horen op radio en te zien op de televisie. Dat vierden ze met een speciale uitzending van Tijd voor MAX. Toen omroep MAX de plannen van deze nieuwe omroep voor mensen boven de vijftig ontvouwde, hebben wij Jan Slagter gemaild, ja dat kon toe al, of wij een modelspoorprogramma konden samenstellen. Het antwoord van Jan was te begrijpen. Ze waren nog veel te klein om daar aan te beginnen. Nu 15 jaar later gaat Omroep MAX, in het najaar van 2021, op zoek naar De Beste Modeltreinbouwer van Nederland in het nieuwe NPO 1-programma: De Grote Kleine Treinen Competitie. Hiermee gaat een grote wens van ons in vervulling. Dit natuurlijk na het grote succes van RTL met LEGO MASters. Maar wie zal de sponsor worden? PIKO, die heeft veel Nederlandse treinen.

De Beste Modelspoorbouwer

In het programma strijden 6 modeltreinbouwers met hun teams tegen elkaar. Elke aflevering moet er -aan de hand van een thema- binnen enkele dagen een compleet nieuwe wereld gecreëerd worden. De tijdsdruk, het samenwerken en het in elkaar schuiven van de verschillende onderdelen van de modelspoorbaan maken het elke aflevering weer spannend: doen de lichtjes het, werken de technische onderdelen en blijft de trein rijden? Wie combineert creativiteit het beste met techniek?

Hoewel we uitkijken naar het programma zouden wij wel een andere naam gekozen hebben. De Beste Modelspoorbouwer zou misschien een betere zijn, deelnemers moeten namelijk spoorbanen bouwen ipv treinen, maar what’s in the name?

The Great Model Railway Challenge

De Grote Kleine Treinen Competitie is de Nederlandse variant van het succesvolle Britse format The Great Model Railway Challenge op Channel 5. Met al 2 seizoenen en vele kijkers is het inmiddels een succesvol en geliefd programma op de Britse televisie. Jong en oud zijn wekelijks gecharmeerd van de miniatuurwerelden die de deelnemers met veel precisie opbouwen.

Modeltreinbouwer gezocht!

Bent of kent u een modeltreinbouwer? Lijkt het u leuk om in competitieverband de strijd met elkaar aan te gaan over wie de mooiste wereld te creëren? Dan kunt u zich nu al opgeven voor het programma! Meld u aan via deze link.

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.