Matterhorn Gotthard Bahn bestelt nieuw rollend materieel bij Stadler Rail

Advertentie

Brig  /  Bussnang,  23 december 2011  De Matterhorn Gotthard Bahn vernieuwt het rollend materieel en voert met nieuwe wagens de capaciteit op. De geplande order werd definitief. De aanschaf van nieuw rollend materieel wordt bij Stadler Rail in Bussnang gefabriceerd.


Het plan werd op een herfstconferentie al aan de media verteld, maar nu is het definitief, de Matterhorn Gotthard Bahn, die deel uitmaakt van de groep van BVZ Holding heeft net voor de Kerst het contract ondertekend, voor treinen ter waarde van 90 miljoen Euro.
Een vier-delige en drie 6-delige panorama wagons van het type Komeet. Gelede wagens 4 stuks en 11 lage vloer wagen’s.
Vanaf het jaar 2014 zullen de nieuwe treinen te zien zijn tussen Zermatt en Fiesch. Vandaag de dag, worden naast de Matterhorn Gotthard Bahn op drukke dagen tussen Brig en het Aletschgebied bussen ingezet, om het grote aantal passagiers te vervoeren. “Met deze uitbreidingsslag kunnen we deze toegenomen vraag in de toekomst voldoen”, legt Hans-Rudolf Mooser, directeur-van de Matterhorn Gotthard Bahn, uit.

Het Zwitserse bedrijf Stadler Rail is een gewaardeerde partner van de BVZ Holding. Daarom werd de opdracht aan Stadler Rail gegund. Zij schreven in met de economisch voordeligste inschrijving. Stadler Rail heeft al vele jaren, zoals treinen en goederenwagens voor smalspoor spoorwegen, met gespecialiseerde uitrusting geleverd . De samenwerking tussen de Matterhorn Gotthard Bahn en Stadler Rail is van oudsher zeer succesvol.

De Matterhorn Gotthard Bahn (MGBahn) heeft een leidende rol het regio vervoer van Visp naar Zermatt, en Goms in de Gotthard-regio. De spoorlijn is onderdeel van de BVZ Holding AG, waartoe ook de Gornergrat Bahn. Op de route tussen Göschenen / Disentis en Zermatt  vervoert de  MGBahn jaarlijks meer dan zes miljoen reizigers. Tussen Täsch en Zermatt Zermatt, rijdt een shuttle die de passagiers  van en naar de Matterhorn Terminal Täsch in het autovrije toeristische gebied vervoert. Daarnaast is geeft de Matterhorn Gotthard Bahn aanvullende diensten aan de Furka, de lijnen Autobusli en het transport van goederen naar Zermatt. Samen met de Rhätische Bahn opereert zij op de internationaal bekende toeristische “Glacier Express”.