Märklin gaat gewoon door

Advertentie

De nieuwe uitvoering van de Railbus .Beide wagen prachtig verlicht en Märklin 81451 Z 4-delige bouwtreinset van de DB.

Al vielen de mussen uit de boom en zijn de temperaturen ver boven normaal geweest, spreekt de Bilt van een hittegolf, Märklin brengt gewoon nieuwe- of kleurvarianten uit voor haar modelspoorpakket. Menig modelspoorkamer/zolder of kelder is op dit moment hermetisch afgesloten. Maar aan het eind van augustus wil Märklin dat de overgebleven winkels in het straatbeeld, volstaan met treinen in alle schalen, natuurlijk allemaal uit Göppingen. Al zal dat laatste niet lukken. Ook de grootste “modelspoorwinkel” van Nederland, zoals sommige de modelspoorbeurs in Houten noemen, opende afgelopen zaterdag de deuren weer. Ook gaat Märklin door met nieuwe kindermodellen uit te brengen. Onder het merk Märklin my world komt er een Airport Express trein. De my world katalogus is 8 pagina’s dikker geworden. Afgelopen zaterdag kwamen ongetwijfeld weer velen bezoekers kijken wat voor nieuws er te koop of te bestellen is. Ja, ook nieuw! Al een paar weken rijdt bij Z-Spoorclub Nederland de Märklin set 81451 rondjes, de “Bauzug DB Bahnbau”. Een mooie locomotief voor het zware bouwwerk op uw baan. Deze locomotief is natuurlijk uitgerust met 5-polige motor en alle assen worden aangedreven. Met de rijrichting wisselend driepunts frontsein en rode sluitseinen. Verlichting met onderhoudsvrije, warm witte en rode ledlampjes. Wat in deze tijd van 3D printing heel gemakkelijk is, alle wagens hebben een eigen bedrijfsnummer en zijn uitgerust met elk een ladinginzetstuk spoorwegballast. Totale lengte over de buffers ca. 275 mm.
Nieuw is ook de Gotthard Panoramatrein die vanaf het levenslicht zag. Deze mooie trein rijdt op dit moment het oude traject over de St. Gotthard als toeristen trein.
Alle modelspoor schalen zijn wel te vinden en te koop in Houten, zo ook de kleinste nu. Spurdrei zoals de Duitsers deze kleinste schaal noemen, in Nederland T3 of T-Gauge, misschien wordt het wel gewoon Spoor 3 in het Nederlands. Zie hier een video van de ICE in Spurdrei : IMG-1099