Maak onveilige situaties in het spoor bespreekbaar

Advertentie

Hoewel iedereen de nut en noodzaak inziet van regels voor spoorveiligheid, komt het in de praktijk toch nog wel eens voor dat deze binnen spoorbedrijven worden overtreden. Dit kan desastreuse gevolgen hebben voor de veiligheid van de reizigers én de spoormedewerkers zelf. Filip Coumans, senior consultant van adviesbureau BST, legt tijdens Rail-Tech 2015 uit wat spoorbedrijven kunnen doen om het gedrag van hun medewerkers positief te beïnvloeden. Hij doet dat op donderdag 19 maart tijdens een conferentie over ‘Spoorveiligheid en naleving van regelgeving’. “Spoorbedrijven zetten zich over het algemeen goed in als het gaat om het communiceren van regels over spoorveiligheid naar hun medewerkers. Het merendeel van de medewerkers realiseert zich ook dat deze regels in ieders belang zijn. Toch gaat het nog wel eens mis. We proberen tijdens onze presentatie managers inzicht geven in wat medewerkers motiveert om bepaalde handelingen uit te voeren die aan de procedures voldoen, maar óók waarom ze deze soms niet naleven.”
railtec 2015
De tiende editie van Rail-Tech vindt van 17 tot en met 19 maart plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Rail-Tech is de grootste railbeurs in de Benelux en biedt een internationaal platform waar technologie en spoorprofessionals elkaar ontmoeten. Rail-Tech 2015 wordt ondersteund door NS, ProRail en Railforum.

Parallel aan de railbeurs vinden de conferenties Rail Safety & Compliance en ERTMS plaats met de belofte om de Europese spoorwegsector naar Nederland te halen. Door deel te nemen aan de Rail-Tech 2015 beurs kunnen we railtechnologie op een hoger niveau brengen en delen met de gehele branche