LTE nieuwe spoorpartner

Advertentie

Sinds het ingaan van de nieuwe dienstregeling op 9 december hebben we er een nieuwe spoorpartner bij: goederenvervoerder LTE. LTE is vervoerder van granen en vegetarische oliën over de Europese Oost-West as. Na een periode van intensieve contacten met ProRail en spoorpartners hebben zij een plekje gekregen binnen het Nederlandse spoornetwerk. Tijd om ze voor te stellen.
Wie is LTE?
LTE is goederenvervoerder en maakt deel uit van de LTE-groep met als moedermaatschappij LTE Logistik- und Transport GmbH in Graz in Oostenrijk. De Nederlandse tak van het bedrijf vervoert nu vooral granen en vegetarische oliën tussen Hongarije, Slowakije, Tsjechië, Duitsland en Nederland. Ze zijn gevestigd in de Rotterdamse Europoort, vlakbij de terminals die zij bedienen.
Samenwerking
Om treinen van en naar Oost Europa te kunnen laten rijden werken ProRail en LTE nauw samen. Alleen door goed samen te werken met onze partners kan het spoor optimaal presteren, daar zijn we ons bij ProRail sterk van bewust. Markus Bertram, managing director van LTE: “Tot nu gaat de samenwerking met ProRail goed. Ik heb intensief contact met mijn contactpersonen bij ProRail. We hechten veel belang aan veiligheid. Een van de dingen die we nu dan ook samen oppakken is het nog veiliger maken van het spoor op ons traject. Zaken die wij onderweg tegenkomen melden we en pakken we samen op.

De eerste maanden
Markus Bertram: “So far so good. We groeien in een rap tempo. Zo hebben we al een aantal nieuwe machinisten aangenomen en zijn er nieuwe machinisten in opleiding. Met name met het rangeren van aangekomen en vertrekkende treinen zijn we constant druk.” Bron: ProRail foto’s: LTE at