London en Bombardier zijn het eens over de Aventra trein

Advertentie

Aventra
Foto: Bombardier

Londen, 6 februari 2014 – Nadat gisteren Bombardier bekend kon maken van de FLEXITY Swift LRV’s trams voor de RET, was het vandaag weer feest, nadat Transport for London (TfL) en The Department for Transport (DfT) Bombardier op de hoogte had gesteld van hun intentie om het contract toe te kennen voor de levering van rollend materieel en een nieuw depot voor Crossrail.
Het toekomstig contract tussen TfL en Bombardier omvat het ontwerp, de levering en het onderhoud van 65 nieuwe Aventra treinen en een depot in Old Oak Common.
Dr. Francis Paonessa, Managing Director, Bombardier Transportation UK, verklaarde: “We zijn uiterst tevreden, te zijn aanbevolen als winnende aanbieder voor de Aventra treinen en het depot contract voor Crossrail en kijken uit naar het afsluiten van het contract met deze klant.” Dit is een onmiskenbare bevestiging van de door ons voorgestelde BOMBARDIER AVENTRA trein voor Crossrail, die ontworpen en ontwikkeld werd in het Verenigd Koninkrijk als hoogtechnologische trein voor Londen. De beslissing van vandaag beloont de inspanningen van al onze medewerkers in het Verenigd Koninkrijk, waaronder de 1600 medewerkers van onze ontwerp-, engineering- en productieteams in Derby, die een “Centre of excellence” vormen voor de globale spoorwegindustrie. Het is ook een erkenning voor onze opmerkelijke onderhoudsteams in het hele land en in het bijzonder in Londen, zoals bewezen tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen.”