Londen-New York met de trein!

Advertentie

Het reismagazine Columbus publiceerde een tijd terug op hun web-site het bericht dat er plannen zijn voor een tunnel tussen Amerika en Rusland, om met de trein van Londen naar New York. Say What? Ja hoor, als het aan de Russen ligt komt er een tunnel die Rusland met de Verenigde Staten verbindt. Nu de Russen, Amerikanen en de Chinesen miljarden in Hogesnellijnen steken, moet een tunnel van Rusland naar Alaska ook kunnen. De tunnel moet in de Beringzee komen te liggen en het oostelijke puntje van Siberië met Alaska verbinden. Met een lengte van 103 kilometer wordt het dan de langste tunnel ter wereld. Het record ligt op dit moment bij de Kanaaltunnel tussen Groot-Brittannië en Frankrijk.
Tsaar vóór tunnel
Een eeuw geleden werd er al gesproken over plannen voor een tunnel die Rusland met Amerika verbindt. De laatste tsaar van Rusland, Nickolas II, heeft het plan in 1905 meerdere malen goedgekeurd. Ingenieurs zagen hun droomproject echter in duigen vallen toen Rusland de plannen verwierp tijdens de Sovjet- periode .
Londen – Moskou – New York
TreinkaartjeOf de plannen worden uitgevoerd is niet zeker. Het is een uitermate duur project (de kosten voor de bouw worden op 42 miljard euro geschat), dat tien tot vijftien jaar gaat duren. Mocht de tunnel er komen dan kun je over een decennium een treinkaartje Londen –– Moskou –– New York kopen. Bron: Columbus Magazine

1 Comment

  1. Ik ben benieuwd of deze lijn er ooit gaat komen. Mocht het zover zijn dan zou ik er zeker gebruik van maken. Ik ben dol op treinreizen en het geeft je altijd een goede indruk van de landschappen om je heen. Bovendien kom je vaak nog leuk in contact met medereizigers. Tijdens mijn trip door oost Europa heb ik menig maal met Amerikanen of andere Oost Europeanen zitten kletsen. We zullen zien :D.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.