“Lokmittel” voor verjaardag

Advertentie

Locomotief toert door 100-jarig Beieren

MÜNCHEN. In München Centraal Station was de Duitse Minister Ilse Aigner vandaag om een speciale locomotief voor de honderdste verjaardag van de Vrijstaat Beieren te onthullen. De elektrische locomotief van klasse 146 in het ontwerp van Bahnland-Bayern en draagt het opschrift “100 jaar vrijstaat Beieren”. In de toekomst, gaat deze locomotief van DB Regio vooral op routes Neurenberg – Regensburg – München en München – Passau rijden.
“De Vrijstaat ontstond in 1918 en daarmee het moderne Bavaria”, zegt Ilse Aigner, minister van Staat voor Volkshuisvesting, bouw en transport. “Zonder de spoorweg zou Bavaria (Beieren) zich moeilijk kunnen voorstellen, zoals we dat vandaag kennen. Bovendien heeft het treinverkeer wit-en-blauwe genen. Denk maar aan de eerste spoorlijn in Duitsland. Ze reed in 1835 tussen Neurenberg en Fürth. De locomotief vestigt de aandacht op de nauwe verbinding tussen de Vrijstaat en de spoorweg. Tegelijkertijd is deze gedeelde en vruchtbare geschiedenis een engagement voor de deelstaatregering – en een stimulans.”
“De staat van het succesverhaal van de spoorlijn ,” voegde Thomas Prechtl, Managing Director van de Beierse Railway Company (BEG), dat van plan is om het vervoer per spoor in Beieren voor rekening van de staat, gefinancierd en bestuurd. “Na het verval van de spoorweg in de jaren 60, kwam de ommekeer met de spoorweghervorming. Sinds 1996 ligt de verantwoordelijkheid voor het regionale en voorstedelijke spoorwegverkeer niet langer bij de federale overheid, maar bij de vrije staat. Sindsdien heeft BEG het aanbod met 50 procent verhoogd in opdracht van de Vrijstaat. Passagiers warderen dat, hun aantal is sinds 1996 met meer dan 70 procent gegroeid. “

Fotojubileumlocomotief
Ilse Aigner (Beierse minister van Volkshuisvesting, Bouw en Transport) heeft vandaag deze locomotief gedoopt, samen met (van links naar rechts) Thomas Prechtl (Managing Director van de Beierse spoorwegmaatschappij), Eberhard Rotter, MP (vervoersbeleid woordvoerder van de CSU-fractie) en Hilmar Laug (Head of Operations, dienstverlening, stiptheid DB Regio Bayern) de locomotief in “100 jaar van Beieren” design bij het centraal station van München.

Overdracht van de sleutel
Ilse Aigner, Beierse minister van Volkshuisvesting, Bouw en Transport, overhandigt de sleutels aan ingenieur Patrick Ischwang van DB Regio en zendt de wit-blauwe motor als ambassadeur voor de honderdste verjaardag van de Vrijstaat op hun reis door Beieren. Op de achtergrond Hilmar Laug (Hoofd van de werking, dienstverlening, stiptheid DB Regio Bayern), Thomas Prechtl (Managing Director van de Beierse Railway Company) en Eberhard Rotter, MP (vervoersbeleid woordvoerder van de CSU-fractie).