‘Logistiek maakt het mogelijk’

Advertentie

’In tijden van crises is het belang van spoorwegen duidelijker dan ooit. Met name over de rails worden belangrijke grondstoffen, levensmiddelen en ook medische producten door weinig personeel- onder strikte zorg voor de gezondheid – vervoerd.’ Dat zei directeur dr. Ben Möbius van het Verband der Bahnindustrie in Deutschland (VDB), de organisatie van spoorwegindustrieën in de Duitse Bondsrepubliek. Hij sprak ter gelegenheid van de ‘Dag van de Logistiek, vandaag op 16 april, die hier en in andere Europese landen wordt gehouden.

Met als motto ‘de logistiek maakt het mogelijk’, presenteren ondernemers en organisaties uit industrie, handel en dienstverlening in Duitsland een blik achter de schermen in hun bedrijven. Specialistische instituten presenteren hun onderzoekprojecten en opleidingsinstituten tonen hun mogelijkheden (als gevolg van de huidige problemen met het coronavirus deze keer virtueel).
Möbius onderstreepte dat ’het spoorwegverkeer bewijst de ruggengraad te vormen van onze nationale economie’. Door de bundeling van krachten bij grote hoeveelheden goederen, een stabiele onderhoudssituatie en een betrouwbare productie van vervangingsonderdelen voor het materieel kan Duitsland vertrouwen op de spoorwegen.
Daarbij hebben de voorzorgsmaatregelen voor de gezondheid van de medewerkers in de Duitse spoorwegindustrie de hoogste prioriteit, benadrukte Möbius. Dat geldt voor alle sectoren van de bedrijven, dus de bureaus, de werkplaatsen en de bouwterreinen.
De eerste keer dat de Dag van de Logistiek werd georganiseerd, was in 2008. Ook in Nederland werden/worden op diverse data en in verschillende plaatsen – zoals Tilburg, Arnhem en Enschede – soortgelijke dagen van de logistiek georganiseerd waar ondernemingen en sprekers zich presenteren. Het coronavirus vormt deze keer vaak een struikelblok. Onderstaande foto: Hans van Lith