LEO Express ook in Polen

Advertentie

LEO Express in Polen, met als doel miljoenen nieuwe passagiers op het spoor

LEO Express ziet in Polen, net als in de Tsjechische Republiek, ruimte om spoorlijn door middel van kwalitatief en hoogwaardige diensten voor miljoenen nieuwe klanten.
Warschau, 12 juni 2013 – De dynamische ontwikkeling van het personenvervoer per spoor en nieuwe klanten door een goede dienstverlening te geven, is de reden voor LEO Express en de Poolse luchtvaartmaatschappij DLA, om een gezamenlijke consortium in Polen op te richten.  “We willen diensten aan te bieden, als aanvulling op de bestaande vervoerders en samen met hen, miljoenen nieuwe klanten met kwaliteit over lange afstand per spoor vervoeren, in plaats van dat zij de auto pakken” zegt Leoš Novotný, eigenaar van de spoorwegmaatschappij LEO Express. Hij voegt eraan toe: “Wij zien het potentieel voor ten minste vijf miljoen nieuwe passagiers, die de komende jaren 2014 en 2015 met de Poolse spoorwegen zullen reizen”.  Bijvoorbeeld, in de Tsjechische Republiek, het thuisland van Leo Express, heeft men in 2012, het eerste jaar van de exploitatie langeafstandsvervoer het aantal passagiers ten opzichte van 2011 zien stijgen met 8,1%, het meeste in de afgelopen 18 jaar. Groei die niet alleen komt door meer nieuwe vervoerders, maar te wijten is aan de toename van de kwaliteit van de dienstverlening.  Dankzij deze veranderingen in het spoorvervoer zien de klanten steeds meer de aantrekkelijkheid van het spoor boven de luchtvaartmaatschappijen.  “Wij slaan samen met de andere vervoerders deze richting in. Ons doel is niet bitse concurrentie, maar proberen nieuwe klanten te werven voor de kwaliteit van onze dienstverlening op het spoor.” voegt Leoš Novotný toe.
Leo Express exploiteert momenteel een modern spoorvervoer over lange afstanden Karvina – Ostrava – Olomouc – Praag, Tsjechië. Elke dag totaal van 16 verbindingen, die een hoge gemiddelde bezettingsgraad van 72% en een nauwkeurigheid van beter dan 90% geniet. Die worden bediend met de nieuwste Flirt treinstellen geproduceerd bij Stadler in Polen, waarbij klanten met een hoge standaard die vergelijkbaar is met het luchtvervoer worden vervoerd. Passagiers kunnen aan boord, gratis gebruik maken van het internet, films kijken, naar muziek luisteren, of gewoon genieten van het maximale comfort in de Business of Premium – inclusief gratis drankjes klas. Het investeren van Leo Express heeft de aanzienlijke steun bij de ambassadeur Jan Sechter van Tsjechische Republiek in Polen