Laten we weer kunnen treinen in 2021

Advertentie

Dit jaar is bijna voorbij. Dank voor de vele digitale wensen van u! 2020 Is voor iedereen een bewogen jaar geweest. Een jaar waarin ‘thuis’ meer de regel dan de uitzondering was. Leuke Treinreisjes waren niet voor ons weggelegd. In dit moeilijke jaar voor de meeste onder jullie, wensen wij je toch een prettige kerst en de beste wensen voor 2021. Hopelijke komen ze uit!

Goederenwagen

Onze wensen zetten wij kracht bij met een symbolische goederenwagen, een PIKO (H0) wagen gephotoshopt door Wietze, vol met wensen want wij zijn nu eenmaal een treinensite met het leukste nieuws over alles wat op rails rijdt. Al moeten we wel schrijven dat sommige bussen, vooral de elektrische, meer en meer op trams en treinen gaan lijken. Treinen worden korter en trams langer. Als je het Trams 2021 Jaarboek bekijkt denk je al snel, hoe kunnen die lange trams door de straten rijden. De trend is langere en comfortabele. Vooral in de zuidelijke landen van Europa kunnen ze er wat van want voor zes wagens draaien ze hun hand niet om. De productie firma’s vinden het allang mooi.

Korter

Treinen worden alleen korter, drie/vier wagens is de standaard. In de spits hebben de spoorwegmaatschappijen dan soms twee treinstellen gekoppeld. Bij de trams zie je dat nog sporadische, maar wij hebben dan ook maar slechts vier steden waar een tram rijdt. In het buitenland zijn de treinen langer, maar daar rijden ze meestal om het uur. Sneller, sneller en nog eens sneller. Reistijd verkorten. Regio’s met elkaar verbinden. Zorgen dat je met de trein makkelijker en sneller op je bestemming komt. Denken aan een (duurzame) toekomst. Uit de auto en in de trein. Om dit voor elkaar te krijgen, worden er snelle treinen gemaakt zoals de ICNG. Maar voor deze snelle treinen is ook snel spoor nodig voor o.a. een snellere verbindingen tussen Utrecht en Arnhem, tussen Rotterdam en Den Haag en tussen Noord-Nederland en de Randstad. Voor die laatste ziet de NS een heel nieuw spoor als oplossing. De Lelylijn. Het zijn natuurlijk allemaal wensen. Dat hoort nu eenmaal bij de jaarwisseling.

Treinennieuws.nl team