Koninklijke RIGI Bahnen jarig: 150 JAAR BAHN AM BERG

Advertentie

Het eindstation bovenop de Rigi

Het is in deze Coronatijd moeilijk om een buitenlandse reis te boeken, zelfs plannen is al lastig. Laten we hopen dat het eind juli weer mogelijk is, want dan bestaat de Rigibahn in Zwitserland 150 jaar en dat wordt groots gevierd.

Hoogtepunten

De Rigi is een majestueuze berg en betekent voor iedere bezoeker iets speciaals. Vele duizenden toeristen gingen in hun vakantie de berg op met deze nu jarige en dat blijft zo in 2021. Dit jubileumjaar zijn er veel redenen om de Queen of the Mountains te bezoeken. Naast de hoogtepunten van het programma lokken andere activiteiten en talrijke avontuuraanbiedingen bezoekers naar de Rigi. Het is zeker de moeite waard! De eerste bergtrein van Europa is dit jaar 150 jaar oud. Dit historische moment in de Zwitserse spoor- en toerismegeschiedenis moet gevierd worden. De voorbereidende werkzaamheden voor dit historische jubileumjaar zijn in volle gang. Op deze pagina ontdek je vast veel nieuws over de highlights en andere activiteiten rondom het 150-jarig jubileum. Het volledige programma vindt je op de site van de Rigibahn. Een voorproefje vindt je op YouTube:

(tekst gaat verder onder filmpje)

Magazine

Het 66 pagina dikke jubileummagazine

Voor de echte treinliefhebbers is er een jubileummagazine, die in deze tijd natuurlijk ook gedownload kan worden. Het magazine (Keyvisual Festival Rigi – Queen of the Mountains) bevat de gehele GESCHIEDENIS VAN DE RIGI. Mooi om te bewaren.

Jubileumweekend

Het jubileumweekend is eind juli begin augustus 2021. Al het rollend materieel zal te zien zijn. Van heel oud zoals de Stoomlocomotief 7 en 16 tot het nieuwe rollend materiaal. De hele voertuig parade laat zich zeker lfotograferen. Natuurlijk bestaat de mogelijkheid om mee te rijden met deze historische parade.
Maar er is meer: bijvoorbeeld een nostalgie jubileum diner vanaf 150,00 CHF. Ja Zwitserse prijzen zijn hoog. Niets is gratis, ook een rondleiding kost geld.

De geschiedenis van 150 jaar

De Rigi Historic Foundation en andere partners werken nauw samen om van het 150-jarig jubileum een onvergetelijk hoogtepunt te maken. Dat is heel gewoon in Zwitserland, iedereen doet mee. Van de supermarkt Migros en het Zwitserse zakmes van Victorinox tot de treinenbouwer Stadler.
Het voorbereidende werk is in volle gang. De details van de programma highlights en andere activiteiten worden de komende weken en maanden uitgewerkt. U kunt nu al uitkijken naar een veelbelovend 2021 met vele majestueuze momenten.

Nieuw rollend materieel

In 2019 bestelde RIGI BAHNEN AG zes nieuwe gelede treinstellen bij het Zwitserse Stadler Rail. Deze treinen worden vanaf de tweede helft van 2021 in fasen opgeleverd. Deze zullen in het najaar van 2021 tijdens een ceremonie aan het publiek worden gepresenteerd.

Heerlijk wandelen

EEN REIS PLANNEN

Je kunt op vele manieren naar Zwitserland. Auto, trein en vliegtuig brengen je vlug en veilig naar het hart van Europa. Vergeet in Luzern niet naar het Verkeersmuseum te gaan. Hier kan je alle vervoermiddelen zien wie Zwitserland heeft gehad. I Love Stedentrips helpt je vast en zeker verder.

Copyright foto’s: Emanuel Damsteeg -Treinennieuws.nl

Na de rit met de jarige, terug naar Luzern, met de boot.

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.