Koning Willem-Alexander opent station Rotterdam Centraal

Advertentie

rotterdam NIEUW
Rotterdam centraal de eerste opening van een reeks nieuwe stations

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opent donderdagmiddag 13 maart officieel het nieuwe station Rotterdam Centraal.
Rotterdam heeft er blikvanger bij: Rotterdam Centraal. Het nieuwe station is niet alleen onderdeel van de grootste spoor- en stationsvernieuwing sinds het ontstaan van het Nederlandse spoor, 175 jaar geleden. Het is ook de entree geworden die past bij de bruisende stad die Rotterdam is. Rotterdam Centraal is het eerste station van een reeks grote treinstations die binnenkort in Nederland zullen worden geopend.
Eerste station
Rotterdam Centraal is de eerste in een reeks van nieuwe en grotere stations in Nederland, die deel uitmaken van de grootste spoor- en stationsvernieuwing sinds het ontstaan van het Nederlandse spoor, 175 jaar geleden. Het nieuwe station is ruimer van opzet, wat wordt versterkt door een grote glazen venster met direct uitzicht op de stad. Ook het dak boven de sporen is van glas. Het station heeft een loopbrug dat de 16 sporen verbindt en een nieuwe reizigerspassage van bijna 50 meter breed. Dagelijks passeren 110.000 mensen het stationsgebied, dat 47.000m2 beslaat.
Het station is gerealiseerd door samenwerking tussen het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de gemeente Rotterdam, Stadsregio Rotterdam, ProRail en NS.
Feestelijke opening
De opening van Rotterdam Centraal wordt een bijzondere gebeurtenis met een Rotterdams tintje. Diverse indrukwekkende bijdragen van ondermeer het ‘Rotterdams Philharmonisch Orkest’, ‘Conny Janssen Danst’, ‘Codarts’ en ‘Mothership’ zullen het openingsprogramma creatief invullen. Stuk voor stuk Rotterdamse grootheden met wereldwijde bekendheid. In de dagen rondom de opening is er voldoende te doen op en rond het station met diverse verrassingen. Via de rode loper van natuursteen kunnen reizigers zo de binnenstad van Rotterdam in lopen. Reizigers, Rotterdammers en andere bezoekers kunnen de opening ook vanuit de stationshal beleven.