Keolis opende tramnetwerk in China 

Advertentie

Nederlanders kennen Keolis natuurlijk het beste van het traject Enschede naar Bieleveld in Duitsland. Eerst met veel storingen, maar nu keurig op tijd rijdende treinen. Maar zij zijn ook tezien in Kampen en Zwolle. In maar liefst 16 landen is Koelis Openbaar Vervoerder. Nu opende deze firma een nieuw gedeelte van zijn eerste tramnetwerk in China.

Keolis met eerste tramnetwerk in China

Haar joint venture in China opende Keolis op 10 augustus een nieuw gedeelte van het Songjiang- Via tramnetwerk, met een totale dekking van 27 kilometer en het aantal bediende stations staat op 40.  In een poging om het aantal stedelijke autoritten te verminderen, is het netwerk bedoeld om ongeveer 170.000 passagiers per dag te vervoeren. Deze mijlpaal is belangrijk voor inwoners van Songjiang en de bezoekers ervan. Zij kunnen nu vertrouwen op een duurzame en comfortabele oplossing voor gedeelde mobiliteit om zich in de stad te verplaatsen – én voor Keolis, dat zijn aanwezigheid in China versterkt. En daarmee zijn positie steunt als een toonaangevende wereldwijde tramoperator met dit eerste tramnetwerk van Keolis in China.

Shanghai Keolis,  heeft een vijfjarig contract afgesloten om het Songjiang-tramnetwerk te exploiteren en te onderhouden en een eerste gedeelte (13,9 kilometer) te openen. Dit brengt de totale dekking van het netwerk op 27 km. Het bedient nu 40 stations in de woonwijken van de stad en de universiteiten, en maakt verbinding met het metronetwerk van Shanghai. Het tramnetwerk zal tegen het einde van het jaar voltooid zijn, tegen die tijd zal het 31 km lang zijn.

Songjiang is een voorstedelijk district van Shanghai met een bevolking van 1,8 miljoen. Het projekt om een tramnetwerk te bouwen werd geïnitieerd door de Songjiang Transportation Investment Operation Group in een poging om inwoners en bezoekers van Songjiang een duurzamere en betrouwbaardere oplossing voor gedeelde mobiliteit te bieden, waardoor het individuele autogebruik aanzienlijk werd verminderd. Het tramnetwerk zal naar verwachting zo’n 170.000 passagiers per dag vervoeren. De service wordt uitgevoerd met 30 door Alstom gebouwde Citadis-trams die elke 10 minuten rijden. Bron en copyright van de foto’s: Shanghai Keolis