Kies de ruimte. Ga mee………………met de trein Lees het NS Jaarverslag 2007

Advertentie

Meer treinen op tijd, meer tevreden klanten en beter financieel resultaat.

NS heeft in 2007 goede resultaten geboekt. In Nederland groeide het aantal reizigerskilometers met 3,0%. De klantwaardering steeg opnieuw. 70% van de reizigers geeft NS een rapportcijfer 7 of hoger (2006: 68%) De punctualiteit kwam in 2007 uit op 87%, de hoogste sinds jaren. Het resultaat uit bedrijfsactiviteiten van NS steeg naar 355 miljoen euro (2006: 310 miljoen euro). De winst over de verslagperiode bedroeg 337 miljoen euro (2006: 197 miljoen euro). In 2007 investeerde NS 593 miljoen euro; net als vorig jaar het overgrote deel daarvan in vernieuwing van de treinenvloot ten behoeve van de NS klanten.  NS president-directeur Aad Veenman was zeer tevreden op de persconferentie hedenmorgen in Amsterdam, over de ontwikkelingen in 2007. “Het is verheugend dat reizen met de trein voor steeds meer mensen aantrekkelijker wordt. Foto NS : Het NS-directie drietal op de OV-fiets naar de Persconferentie.

In drie jaar tijd is het reizigersvervoer met 13% toegenomen. Dat is voor de spoorsector ongekend en een prestatie van formaat. De toenemende kwaliteit van onze dienstverlening speelt in de keuze van onze klant een belangrijke rol. Mede de compleet vernieuwde dienstregeling maakte een beduidende punctualiteitsverbetering mogelijk. Er rijden nu meer treinen over het toch al drukbezette spoorwegnet met een grotere betrouwbaarheid. 87% van onze treinen arriveerde binnen 3 minuten op tijd. Op basis van de internationale norm van 5 minuten was dat 93%. Met deze score bevindt NS zich in de kopgroep van Europa. Wij zijn trots op onze medewerkers die dit gezamenlijk voor elkaar hebben gekregen.”
Om de groei van het reizigersvervoer in de toekomst vast te kunnen houden zijn investeringen in ………………………Lees het hele verslag hier Wilt u de persconferentie alsnog bekijken klik dan hier.