KERSTritten op de Miljoenenlijn in Zuid-Limurg

Advertentie

Twee jaar lang hebben ze het sprookjesachtige tafereel moeten missen door Corona, maar dit jaar kan het weer. Ervaar de vertrouwde nostalgische kerstsfeer uit grootmoeders tijd tijdens een stoomtreinreis met de speciale ‘Kerst Expres’. Zacht zet de puffende stoomlocomotief de Kerst Expres in beweging. De stoomverwarming verwarmt het nostalgische rijtuig comfortabel, terwijl slierten stoom je raam versieren aan de buitenzijde. Geniet van het prachtige winterlandschap van Zuid-Limburg! De Kerst Expres rijdt op: 10, 11, 17, 18, 26, 27, 28, 31 december en 4, 7 en 8 januari van het volgt jaar.
In Simpelveld bevindt zich het kloppende hart van de Miljoenenlijn. In en rondom het 110 jaar oude stationsgebouw word je door onze vrijwilligers meegenomen naar de Kerstmis uit de tijd van vroeger. Graag verwelkomen wij je hier in stijl met ouderwetse kerstmuziek en sfeervolle versieringen. Terwijl de kinderen een kijkje nemen in de Kerstkribbe, kun je in onze Brasserie Perron 4 genieten van warme chocomel met een stuk Limburgse vlaai of een heerlijke huisgemaakte soep.

Arrangementen

Tijdens de rijdagen van de Kerst Expres bieden we ook bijzondere arrangementen aan. Wat dacht je van het Miljoenenlijn-Arrangement (treinrit, lunch en informatieve rondwandeling over emplacement), waarbij we op 26, 27 en 31 december zelfs een extra luxe lunch serveren in onze Brasserie Perron 4 op station Simpelveld. Of neem deel aan de Kasteelwandeling rondom Schin op Geul met daarbij een lunch bij Brasserie De Kleine Koning.

Route & Dienstregeling

De Kerst Expres pendelt meermaals per rijdag tussen ons hoofdstation Simpelveld en station Schin op Geul. Onderweg passeert de trein de stations Eys-Wittem en Wijlré-Gulpen. Het is mogelijk om op elk station onderweg in of uit te stappen.
Vanuit Schin op Geul is het zelfs mogelijk om met je dagkaart gratis met de treinen van Arriva door te reizen naar Kerststad Valkenburg, Heerlen of Maastricht.

Foto: Stoomtrein: MILJOENENLIJN foto’s: Schin op Geul: treinennieuws.nl.

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.