Kerosine in de tuin

Advertentie

Wij vroegen Gerben van Ommen hoe het met het boek voor de jubilaris Rail Away stond. Ze zijn druk bezig. Treinennieuws kreeg de volgende preview. Gerben heeft gekozen voor een bijzonder verhaal met de helikopter in Finland, met de daarbij behorende foto in de bijlage de foto. Op de achtergrond is het huis van de helikopterpiloot te zien.

Kerosine in de tuin

Aflevering 163 Finland: Helsinki-Tampere-Jyväskylä (12 december 2012) Het is een lange route van Helsinki naar Jyväskylä. Daarom kiezen we slechts een deel van de route uit voor de heli-beelden. Eerst wat luchtopnamen van Helsinki en dan verder richting de eindbestemming. Met het heen- en terugvliegen erbij rekenen we de minuten uit en daarmee het bedrag dat we moeten betalen. Het moet lukken, maar dan blijkt dat we iets over het hoofd hebben gezien. De locaties zijn zo ver weg dat de heli niet kan terugvliegen zonder te tanken. En onderweg kan hij nergens tanken. De heli-piloot heeft een oplossing. Hij woont op ongeveer de helft van de route en hij zal zorgen dat er die dag genoeg jerrycans met kerosine in zijn tuin staan. We gaan dus bij hem in de tuin landen? Hij knikt van ja. Zijn tuin ligt aan een meertje is wel wat groter dan de gemiddelde tuin van een rijtjeshuis in Nederland. De jerrycans neemt hij de avond ervoor mee naar huis. En zo landt de helikopter met de Rail Away-ploeg in de tuin van een huis aan een meertje in Finland. En de vrouw des huizes staat in de tuin klaar met de jerrycans met kerosine… Foto copyright: Rail Away

Het Grote Rail Away Boek verschijnt in september 2021, maar is natuurlijk nu al te bestellen bij Bol.com.

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.