Keep clear!

Advertentie

Diverse mensen storen zich er aan. Er komt een wet dat Nederland, de Nederlandse taal moet blijven gebruiken. Journalisten gebruiken te pas en te onpas Engelse woorden. Alleen de jeugd begrijpt de reclame op de televisie schijnbaar. De Nederlandse Spoorwegen noemen de treinkaartjes tegenwoordig tickets “Tickets & Service” Velen voelen zich een toerist in hun eigen land. Bovendien bevordert het hun Nederlands ook niet. Hoe kunnen we deze ontwikkelingen stoppen? Gemeente Oss geeft in ieder geval niet het juiste voorbeeld. Bron: de Telegraaf – Fotografie Hans van der Poel

3 Comments

  1. Beetje jammer inderdaad. En naar Engels omschakelen heeft al helemaal geen zin — ik krijg al acne op mijn tanden als ik hier, in Los Angeles, hoor als een Nederlander Engels probeert te praten.

  2. Ben het deels eens … deze foto staat bij een overweg waar al 2x een aanrijding is geweest met buitenlandse vrachtwagenchauffeurs … vandaar dat dit bord in het Engels!

  3. Inderdaad, de verloedering van de Nederlandse taal is bijna niet meer te stuiten. En de allochtonen maar wijsmaken dat ze Nederlands moeten leren. En zelf (gemeente Oss) maken ze er een potje van.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.