Jubileumjaar 3737

Advertentie

In dit Jubileumjaar van de 3737 lanceert Artitec het model 3700

Terwijl het buiten licht sneeuwde was het behaaglijk om binnen te komen, op de Spielwarenmesse in Nürnberg. Treinennieuws was afgereist naar dit grote “Walhalla” voor een ieder die belangstelling heeft voor modeltreinen. ” Je bent precies op tijd begroet Diederik Tomesen bij de Artitec stand. Je bent straks getuige, en je kan foto’s maken, van het uitpakken van de eerste exemplaren 3700. Herbert (Tomesen) zit in het kantoortje en controleert nog even of wel de juiste loc’s uit China , het land waar deze modellen gefabriceerd worden, zijn aangekomen”. Herbert,  hij knikt tevreden. Nu kan er niets meer fout gaan. Treinennieuws laat het uitpakken van de modellen in een aantal  exclusieve foto’s zien. Dit zijn de eerste foto’s die van dit model gemaakt zijn. De beter gedetailleerde foto’s komen binnenkort op de site van Artitec.

De 3700-serie kent zeer veel varianten en een zéér lange staat van dienst van Staatsspoorwegen tot museumlocomotief. Dit jaar is het jubileumjaar van de 3737, want hij bestaat dit jaar precies 100 jaar !! Het Spoormuseum zal hier nog de nodige aandacht aan besteden, waarbij Artitec acte de présence zal geven.

In de modelkeuze is uit elke periode een variant opgenomen en de modellen zo gekozen dat er in elke periode met twee locomotiefnummers gereden kan worden. In het kort op een rij wat mogelijk is: oud- en nieuw seinstelsel, SS- en NS-nummers, periode I, II, III en museumlocomotief, appelgroen, grasgroen of olijfgroen, 2 typen tender en diverse ombouwvarianten door de tijd heen. Wat u hieruit kiest, gaat Artitec bestellen. De eerste levering zal vanaf juni dit jaar plaatsvinden.

Technische uitvoering van het model
De producent van de 3700 is een firma die voor vele beroemde merken messingmodellen vervaardigt. Op basis van deze technische kennis is ook de Artitec 3700 gemaakt. Dat betekent dat detaillering en kleurweergave overeenkomen met wat men gewend is bij messingmodellen. De verschillen zijn dat de hoofddelen niet uit messing zijn maar uit een zinklegering; er is daarbij speciaal op gelet dat de fijnheid van messing behouden blijft. De kleinere onderdelen zijn allen uit messing. Voor de aandrijving wordt gebruik gemaakt van een Mashima-motor. De modellen zijn voorzien van een in Duitsland vervaardigde printplaat met ledjes van hoge kwaliteit. Het model heeft led-verlichting voor 2 frontlichten en een ledje om de vuurkist te laten gloeien. De printplaat is voorbereid om digitaal te kunnen rijden en het is mogelijk om een speaker voor het geluid in te bouwen.
De 3700 kan zowel in gelijkstroom (DC) als in wisselstroom (AC) geleverd worden. De minimale boogstraal is 41,5 cm; dit is R2 voor het Märklin-Trix railsysteem.
De 3700 loc’s zijn H0 modellen en kosten vanaf 499,90

Reageren kan via ons forum, klik hier.

Nog lege vitrine’s

Daar is de eerste

Wat is hij mooi geworden!

Wat zal hij veel bekijks hebben

Staat hij wel goed?

Artitec staat er achter

Als je niet in de vitrine kan staan moet je rijden

Exclusieve foto’s Artitec 3700 – Spielwarenmesse  Nürnberg – Treinennieuws.nl – Emanuel Damsteeg

Reageren kan via ons forum, klik hier.