Jubileum voor Thomas Weekend in het Spoorwegmuseum

Advertentie

Toen de Britse predikant Wilbert Vere Awdry het stoomlocomotiefje Thomas bedacht voor zijn zieke zoontje, kon hij niet bevroeden dat het blauwe treintje zo populair zou worden. Door de boekjes en de tv-serie groeide ‘Thomas the Tank Engine’, ‘Thomas de Stoomlocomotief’ in het Nederlands, uit tot wereldwijde beroemdheid. Tien jaar geleden organiseerde het Spoorwegmuseum voor het eerst het Thomas Weekend. Vanaf dag 1 liep dit storm.
Thomas Weekend in het Spoorwegmuseum 2018
Van 10 t/m 13 mei viert het Spoorwegmuseum een jubileum, voor de 10de keer komt de echte Thomas de Stoomlocomotief over uit Engeland. Vier dagen lang staat het hele museum in het teken van Thomas en zijn vrienden.

Er is heel wat te doen tijdens het bezoek van Thomas aan het Spoorwegmuseum in Utrecht. Thomas de Stoomlocomotief komt onder stoom en zal ritjes rijden op het achterterrein van het museum. Maar er is veel meer te doen voor onze kleintjes. De Dikke Controleur speelt ieder uur een voorstelling bij de Thomas trein. Iedereen kan op de foto met de Dikke Controleur, Thomas en de locomotieven Henry en Emily. Binnen in de museumhal zetten de zangers en zangeressen van de Thomas musical de boel op z’n kop. Alle kinderen kunnen lekker meezingen. Op twee plekken in het museum liggen grote speelkleden waar eindeloos gespeeld kan worden met Thomas-speelgoed. In de bioscoop draait de laatste Thomas film.
Knutselen en schminken. In de knutsel- en schminkhoek kunnen kinderen zich laten schminken als Thomas en lekker knutselen onder begeleiding. Voor deze activiteit wordt een kleine vergoeding gevraagd. Moe? De kleintjes kunnen zich gedurende de dag laten voorlezen uit Thomas boekjes.
Zoals bekend is de parkeerruimte bij het Spoorwegmuseum is beperkt. Het museum adviseert bezoekers dan ook met de trein te komen. Dat behoeven onze lezers niet geadviseert te worden, Zij gaan natuurlijk altijd met de trein ergens heen. De pendeltrein rijdt ieder uur vanaf Utrecht CS en stopt midden in het museum. Informatie over de trein: www.ns.nl.
Om bezoekers te spreiden over de dag is de kaartverkoop per tijdsblok. Het is aan te raden tickets vooraf (met korting) online te kopen. Museumkaarthouders hebben gratis entree en hoeven niet te reserveren.

Tijdens het Thomas Weekend betalen ook peuters entree. Een peuterticket kost online €4,50, aan de kassa €5,00. Meer informatie en kaartverkoop: www.spoorwegmuseum.nl/thomasweekend. Bron en fotó en video: Het Spoorwegmuseum  123treinkaartjes