Jong geleerd, oud gedaan

Advertentie

Ook graag een voorleesconducteur via live video in de klas tijdens de Kinderboekenweek? Speciaal tijdens de Kinderboekenweek 2020 lezen conducteurs, machinisten en servicemedewerkers van NS voor aan basisschoolkinderen via een live videoverbinding. De NS’ers lezen voor uit het boek ‘De treinreis van Tommie en Tess’, van uitgeverij Uquilair. Naast het voorlezen krijgen de kinderen de kans om alles te vragen over het werk op de trein en het station.
Geïnteresseerde scholen (groep 1 tot en met 4) kunnen tot 3 oktober een mail met een korte motivatie sturen naar kinderboekenweek@ns.nl, uit alle aanmeldingen selecteren we een aantal scholen. Om deel te nemen heeft de docent een webcam nodig die aangesloten is op het digibord of de beamer. De hoofdconducteurs, machinisten en servicemedewerkers zijn beschikbaar op 7, 8 en 9 oktober.

Voorleesvideo’s

Voor de scholen die net naast de live videoverbinding grijpen, niet getreurd. Vanuit een treincoupé in het Spoorwegmuseum, daar kan het boek ook gekocht worden, neemt voorleesconducteur John kleine treinlezers mee op reis door de tijd in leuke voorleesvideo’s. Een tijd van prinsen, ridders en farao’s. Dit doet hij samen met de schrijvers van het Kinderboekenweekgeschenk en het Prentenboek van de Kinderboekenweek. Deze voorleesvideo’s en de Kinderboekenweek-kleurplaat staan op www.ns.nl/kinderboekenweek.

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.