Je wil toch eerst je trein zien

Advertentie

Deze ansichtkaart van de ICE, op een van de mooiste plekken in Duitsland gefotografeerd door Henk Zwoferink, werd uitgegeven door Mixmediastore. Online verkopen zitten in de lift. Ook in het afgelopen jaar waren er meer verkopen in de webwinkels dan een jaar ervoor. Mensen kijken in de winkel, maar bestellen na thuiskomst online. Winkelen is een gezelligheidsuitje geworden. Warenonderzoek doen en daarna een terrasje pikken dat is de trend. Hierdoor zijn er steeds meer bedrijven in de detailhandel die hun waren online verkopen. Afgelopen jaar was dit ruim 40 % meer, meldt CBS. Dit geld in het bijzonder voor de detailhandel. Maar volgens ons geldt dit niet voor de modelspoorhandel. Na de moeilijkheden in deze branche van een paar jaar geleden, dat bijna het einde van Märklin betekende, gingen andere bedrijven over op online verkopen. Denk daarbij aan Fleschmann, Roco en PIKO. Bedrijven fuseerden en werden zelfs grotere spelers. De gezellige treinwinkels verdwenen uit het stadsbeeld. De hobbyisten moeten nu een modelspoorbeurs bezoeken om hun eventuele aankoop te zien en kopen het dan maar meteen. Op bijvoorbeeld de grootste beurs in Nederland de Modelspoorbeurs in Houten, die acht keer per jaar word gehouden kan je tenminste zien wat er zoal te koop is. Hier kan je als leek laten voorlichten over digital rijden. Er zij dealers die gewoon de nieuwste modellen, ook van Märklin, te koop aan bieden. Ook Eurospoor en RAIL zijn twee, drie-daagse beurzen die een hoog aanzien hebben bij hun klanten.
Mixmediastore, die al jaren op de belangrijkste spoorwegmanifestaties prominent aanwezig is met spoorwegboeken, -tijdschriften, -dvd’s, kalenders maar ook een rustplaats is, waar men een DVD kan bekijken, gaat het nu ook al online proberen. Zij timmerde met hun online webshop aan de weg. Mixmediastore.com is al geruime tijd zeer succesvol.

TIJD VOOR VERANDERING! Schrijven zij achterop de bovenstaande prachtige foto van Henk Zwoferink. Zij hebben besloten om de aandacht van de beursverkoop volledig te verschuiven naar de online kant. Dat houdt in dat zij in het nieuwe modelspoorseizoen geen beurswinkel zullen opbouwen. Dit voelt voor de medewerkers als het einde van een geweldig tijdperk. Wij hopen dat deze digitale manier van verkopen net zo succesvol zal zijn als op beurzen.
Niet elke online verkoop zit in de lift. Supermarkt- en modelspoorverkopen wil men eerst zien en/of bekijken. Zo gaat T3 (Spurdrie,  TGauge, SpoorT) de kleinste schaal (1:450) juist het komende seizoen de beurs in Houten testen, of dit kleine wondertje op rails onder de aandacht te brengen en te verkopen. Online kan je niet eenmaal niet zien hoe klein deze trein in het echt is. Twee vingers op je smartphone of tablet maken het zo groot als je wilt. Dit moet je in het echt zien rijden. Wij van Treinennieuws.nl de site voor het leukste treinennieuws kan je het komende modelspoorseizoen ook in Houten tegenkomen. Naast nieuws over Grootspoor op de site, nu ook de kleinste trein op de beurs. Om een reclame uiting van vroeger maar te gebruiken: Treinennieuws kom naar je toe.