Je weekendje Antwerpen met de trein

Advertentie

Natuurlijk pak je voor je weekendje Antwerpen de trein. Dat is milieuvriendelijker en in de stad is bovendien vrijwel alles te belopen. Ook scheelt het je bakken parkeergeld. We kunnen je nog wel meer tips geven om geld uit te sparen, zoals minder vaak eten bestellen, je energiekosten eens kritisch te bestuderen of je inboedel-, reis- of autoverzekering vergelijken, maar in dit stuk dromen we lekker weg richting de gemoedelijke en hippe Vlaamse stad.

‘Keuzestress’ direct bij aankomst

Al bij aankomst in Antwerpen kijk je je ogen uit. Het centraal station is een bezienswaardigheid op zich. Eenmaal buiten kun je linksaf de Diamantbuurt in en rechtsaf loop je zo de beroemde Zoo in. Aan de overkant lonkt de Meir, een brede winkelstraat met grote zaken en beroemde merken, maar ook heel veel zijstraatjes met kleinere winkeltjes en boetiekjes. Vanaf hier wandel je op je gemak richting de Grote Markt. Onderweg kom je het mooie warenhuis FNAC tegen. Mocht je geen zin hebben om te lopen, kun je gebruikmaken van de trams, waar je tegenwoordig trouwens wifi hebt. Maar het is ook leuk om een fiets te huren! Keuzestress van het kaliber luxeprobleem.

Het Frietkotmuseum

Je vindt in het gebied rondom de Grote Markt en de Groenplaats heel veel bijzondere (tweedehands) winkeltjes en horeca. Je kunt natuurlijk een pint of Bolleke bestellen bij het bekende Paters Vaetje, direct naast de Onze Lieve Vrouwe Kathedraal, maar duik ook eens een minder voorspelbaar café in. Vergeet niet even binnen te stappen bij het Frietkotmuseum. Het stelt niet veel voor en is dan ook gratis, maar de frieten zijn er heerlijk! De keuze aan horeca is hier vanzelfsprekend reuze. Maar waar je ook dineert – Mexicaans bij Caramba, Vlaams bij ’t Braboke of Italiaans bij Da Antonio – het is heerlijk om na het eten een wandelingetje te maken richting de Schelde. Op de hooggelegen promenade heb je een mooi uitzicht over de rivier.

Musea en het nachtleven

Over musea gesproken. Het Rubenshuis is het zelfgebouwde woonhuis van de schilder Pieter Paul Rubens. Dit is nu een museum waar je zijn meubels en meesterwerken vindt. Zijn beroemdste werken zijn echter te bezichtigen in de Onze Lieve Vrouwe Kathedraal. En dan zijn er nog het Museum van Hedendaagse Kunst (de naam zegt genoeg) en het historische Museum Plantin-Moretus. En ’s avonds, als je nog niet uitgeraasd bent en in een ongedwongen sfeer de Antwerpenaren wil ontmoeten, dan dompel je je onder in het nachtleven. Jazzcafé De Muze voor jamsessies, of Witzli-Poetzli voor de fijnproever van alternatieve muziek. Elektronische beats, op de draaitafel gelegd door vaak bekende (internationale) artiesten, pompen de hele nacht door in Café D’Anvers.

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.