Jammer dat u “moet” slapen in de AutoSlaap Trein

Advertentie

alessandria 004 2Jammer dat u moet slapen in de AutoSlaap Trein, want het is een hele belevenis om te reizen, dineren of gezellig naar buiten te kijken waar de trein zoal ’s nachts langs rijdt.

De verkoop van de AutoSlaaptreinen seizoen 2015 heeft een “vliegende start gehad”.  Zeker op dit moment met een plus van ruim 30% t.o.v. van vorig jaar gemeten over dezelfde periode, aldus Commercieel Directeur René van der Klink. Hij wijt de positieve start aan verschillende oorzaken: “ Onze bestemming Italië, waar wij zowel klanten naar het Noorden als naar Toscane vervoeren, is erg gevraagd. Dit blijkt ook uit de enquête onder de bezoekers van de Vakantiebeurs waar Italië de meest populaire vakantiebestemming was. Ook merken wij dat consumenten weer makkelijker geld uitgeven aan vakanties. Dit blijkt onder meer uit de toename van het aantal retourreizen, het reserveren van duurdere coupés en meer vraag naar dineren in het restauratierijtuig. Ook onze bestemming Slovenië (Koper) doet het erg goed en ook hier noteren wij een forste toename in het aantal reserveringen.

eetc-Slovenië kaartDe AutoSlaap Treinen rijden vanaf 1 Mei tot eerste week Oktober. Naast auto’s en motoren, zal er in 2015 meer aandacht geschonken worden aan het meenemen van fietsen met de AutoSlaap Trein. Hier is steeds meer vraag naar gezien de groei de afgelopen seizoenen. Het aantal fietsplaatsen per vertrek en bestemming is daarom ook uitgebreid. Maar heb je helemaal geen zin om auto, motor of fiets mee te nemen, ook passagiers zonder voertuig zullen in 2015 beter bediend worden. Deze passagiers kunnen nu ook op- en uitstappen in Milaan (station Lambrate) en in Ljubljana in Slovenië. Dus ook zonder auto of motor kun je nu slapend naar je vakantiebestemming reizen en gebruik maken van de faciliteiten en het comfort van de AutoSlaap Trein. Een goede raad van ons, wordt zeker even wakker op een station, als de trein van locomotief moet wisselen. Ook ’s nachts is reizen met de trein een belevenis.

Tijdig reserveren is aan te bevelen want de AutoSlaap Treinen zijn steeds populairder en de capaciteit beperkt, mede gezien de zeer goede start van het boekingsseizoen.

Voor meer informatie: http://www.autoslaaptrein.nl/

NOORD-ITALIË EXPRES (Alessandria)

De “poort van Italië”, ideaal gelegen voor bestemmingen in Noord & Midden Italië.  In het hart van de Piemonte, op slechts een klein uurtje rijden van de kust van Italië bij Genua en twee uurtjes rijden naar het hart van Toscane. Prima start voor een vakantie aan o.a. het Garda meer. Italië spreekt altijd tot de verbeelding. Mooi weer, lekker eten, zon, zee, strand, mooie meren, prachtige natuur en een rijke cultuur. Wat wilt u nog meer! Ontspannen reizen natuurlijk en ’s morgens wakker worden midden in één van de heerlijke Italiaanse vakantiegebieden.

Wilt u naar Zuid Frankrijk met de AutoSlaap Trein dan is onze AutoSlaap Trein naar de bestemming Alessandria misschien een alternatief voor u. Alessandria ligt aan de Italiaans / Franse grens op ca 250 km vanaf Nice en is voor bestemmingen aan de Côte d’Azur beslist een alternatief. maar je bereikt ook snel alle vakantiegebieden in Noord-Italië, aan de vele meren en aan de kust. Ook Zwitserland ligt om de hoek.

Alessandria zelf is gesticht in de 12e eeuw en de hoofdstad van de gelijknamige provincie in de regio Piemonte, gesitueerd in de Povlakte tussen de rivieren Bormida en Tanaro. Vakantie vieren in Piemonte betekent genieten van een prachtig glooiend landschap van kleine historische dorpjes, vele wijngaarden en vooral heerlijk eten! Deze regio is de bakermat van de inmiddels wereldberoemde Slow Food. Bij Slow Food hoort Slow Travel, en dát kun je daar uitstekend doen.

Met TOSCANE EXPRESS naar LIVORNO

Centraal gelegen in Toscane, dichtbij alle bezienswaardigheden, het ideale uitgangspunt voor uw vakantie. Vlakbij de Italiaanse Rivièra en vanuit Livorno kunt u ook overvaren naar de eilanden Corsica en Sardinië. Of zelfs via Ancona (400km) naar Griekenland. Rome is 300km vanaf hier.

Livorno is één van de meest unieke steden in Italië. Ontstaan in de 15e eeuw uit een kleine Romeinse haven en uitgegroeid tot een pareltje. Nog steeds zijn er vele overblijfselen te zien van deze oude kosmopolitische stad. Charmante wijken vol met elegante gebouwen, vele bruggen en een prachtige boulevard. Gezien de ligging is het niet verwonderlijk dat de uitstekende lokale keuken voornamelijk gebaseerd is op schaal- schelpdieren en vis. Naast het authentieke Livorno kun je er ook uitstekend terecht om te winkelen of voor een bezoekje aan één van de vele naburige stranden.

Tip: U kunt ook de bestemming Livorno combineren met de Alessandria Trein, bijv. Heen naar Alessandria en terug vanaf Livorno.

ADRIA EXPRES

KoperSlovenië / Koper, deze bestemming ligt slechts enkele kilometers van het Italiaanse Triëst aan de Sloveens/Italiaanse grens. Koper ligt 1265 kilometer vanaf het vertrekpunt Den Bosch en is ideaal gelegen voor diegene die op vakantie gaan naar of terugkomen van de Adriatische kust, Slovenië of Kroatië. Venetië ligt op slechts 158 kilometer, het bruisende Porec, Pula, Rovinj of Medulin in Istrië op slechts 80 kilometer en Dalmatië op nog geen 250 kilometer. Koper is een van de drie havensteden van Slovenië, 11 kilometer ten zuiden van de Italiaanse stad Triëst. Dus ideaal gelegen voor een heerlijke vakantie aan de Adriatische kust of verder weggelegen bestemmingen in het steeds populairder wordende Kroatië.