Italië bijna een uur dichterbij

Advertentie

Vandaag is het de dag, dat de grootste spoortunnel van de wereld geopend wordt. Geen twijfel mogelijk, weer schrijft Zwitserland geschiedenis met de opening van de nieuwe Gotthard tunnel.
Zie hier het vorige artikel over deze nieuwe tunnel. Gotthard 2016 postzegel 3Natuurlijk zijn er weer vele herinneringen te koop, zoals postzegels en muntengotthard m 4Bij deze opening hoort ook een standaard boekwerk. De Zwitserse uitgeverij AS-Verlag, die al vele mooie boeken over de Zwitserse spoorwegen uitgaf, komt nu ook weer met een groot en mooi standaardwerk. Natuurlijk bij Bol.com te bestellen of rechtstreeks bij de uitgeverij in Zwitserland.
Gott4Via de Base Gotthard Tunnel komt het noorden en het zuiden dichter bijelkaar. Reistijden verminderen met een uur, terwijl de passagiers in nieuwe of gemoderniseerd rollend materieel kunnen reizen. Ook het vracht vervoer zal stijgen op de Gotthard Noord-Zuidverbinding. Ja, Zwitserland en Europa hebben alle reden om deze opening te vieren! Voor de Zwitsers zelf levert De Gotthard-basistunnel een grote bijdrage op voor de kwaliteit van leven van Zwitserland en de regio’s. Met het nieuwe rollend materieel voor internationaal verkeer, talrijke aanpassingen van de infrastructuur op de hele Noord-Zuid-as en de Ceneri-basistunnel zal het aanzienlijk aantrekkelijker worden.

Bron: Andreas Meyer, CEO van SBB AG  // Foto: Keystone /SBB

Gotthard boek57 Menschen – 57 Geschichten – Jahrhundertbauwerk Gotthard-Basistunnel
Omvang: ca. 160 pagina’s en ca. 77 foto’s en afbeeldingen
Formaat: 24 x 30 cm
Uitvoering: Hardcover met omslag
ISBN: 978-3-906055-50-3
Prijs: CHF 48.00 /

Gisteren plaatste de Telegraaf deze mooie  pagina:

image