iPhone site iRail.be moet stoppen

Advertentie

Toen 2 jaar geleden de iPhone werd geïntroduceerd hadden de Belgische treinreizigers een probleem. De website van de NMBS, de Belgische Spoorwegen, was niet geoptimaliseerd voor mobiel gebruik en zeker niet voor een applicatie zoals trein.
Hierop ontwikkelde Yeri de website iRail.be zodat Belgische reizigers het laatste nieuws over de Belgische Spoorwegen konden ontvangen. Ook schreef Yeri direct een email naar de NMBS met de aankondiging van zijn website. Hierop kreeg Yeri tot op de dag van vandaag geen reactie. Helaas kreeg Yeri vandaag een email met het bericht om per direct te stoppen met zijn diensten.

Na twee jaar heeft de NMBS gezien dat de website de gegevens hergebruikt en is daardoor “schuldig aan het strafrechtelijk misdrijf van namaak” aldus eerste adviseur en afdelingschef Xavier Ansseau in het mailtje.

Eerder werd de applicatie Trein Belgie al gestopt door de NMBS. Ook deze site maakte zich schuldig aan het hergebruiken van gegevens uit het bestaande spoorboekje.

Reageren op de sluiting kan via ons forum.

Over Guido Damsteeg 162 Artikelen
Hi! Ik ben Guido (43) dol op reizen, fotograferen en vermaak me vele uren per dag op (mobiel)internet. Ik ben de eigenaar en beheerder van Treinennieuws.nl, iLoveStedentrips.nl en RondreizenNoordAmerika.nl.