iPhone helpt uitchecken OV-chipkaart

Advertentie

Uitckecken met de OV-chipkaart, er is al een hoop overgeschreven. Maar vanaf nu is er een eerste digitale hulp voor iPhone bezitters. In de app store van Apple is de nieuwe app “Uitchecken” te vinden welke een alarm geeft op vooraf ingestelde plaatsen. De app werkt op basis van GPS en zal je vroegtijdig een trilsignaal en/of geluidsignaal geven.
Volgens een recensie op iphoneclub.nl is de app in de achtergrond te draaien en zal hij niet veel energie van de batterij vragen. Na het punt waar uitgecheckt had moeten worden zal de app de vraag stellen of je dit vergeten zou zijn zonder de herinnering van “Uitchecken”. Door deze antwoorden wordt mooi inzichtelijk gemaakt hoeveel je bespaard hebt met deze app. Uiteraard is dit ook uit te schakelen.

Omdat het programma werkt met GPS is ons nog niet precies duidelijk wat er gebeurt in de metro en in drukke trams. Waarschijnlijk zal het hier niet goed functioneren, maar dat is in onze ogen wel logisch.

“Uitchecken” kost slecht €1,59 en is hier te vinden.

Volgs ons ook op Twitter en wordt lid van onze Hyves.

Over Guido Damsteeg 162 Artikelen
Hi! Ik ben Guido (43) dol op reizen, fotograferen en vermaak me vele uren per dag op (mobiel)internet. Ik ben de eigenaar en beheerder van Treinennieuws.nl, iLoveStedentrips.nl en RondreizenNoordAmerika.nl.