Internationale Arrivatrein eindelijk de grens over

Advertentie

Nieuwe treinen voor traject Maastricht-Aachen goedgekeurd in Duitsland. Anne Hettinga van Arriva Nederland: “Aan die tijdelijke businzet komt nu een einde. We hebben de officiële goedkeuring vanuit Duitsland en dat betekent dat Arriva vanaf zondag 27 januari met één en dezelfde trein de grens over zal gaan”. Vanaf dan kunnen passagiers in minder dan een uur met de nieuwe treinen op het traject reizen. Gedeputeerde van de Provincie Limburg Hubert Mackus: “Ik ben enorm verheugd met deze directe verbinding tussen Maastricht en Aken. Een mooie stap voor alle reizigers.”De trein doet daarbij de volgende tussenstations aan: Aachen West, Herzogenrath, Eygelshoven Markt, Landgraaf, Heerlen, Valkenburg en Meersen.
Voor de reizigers vanuit Duitsland betekent dit dat ze met een enkele overstap in Heerlen verder kunnen in de richting van Utrecht en Amsterdam. Voor reizigers die vanuit Nederland komen zijn, met een overstap op de Hauptbahnhof in Aachen, bestemmingen zoals Keulen, Berlijn en Frankfurt beter bereikbaar dan ooit.

Drielandenlijn

De ambitie voor deze treinlijn is van meet af aan geweest om deze ook over de Belgische grens, als drielandenlijn tussen Aachen via Heerlen en Maastricht naar Liège-Guillemins, in te zetten. Daartoe is het nieuwe materieel voorzien van de mogelijkheden om op drie verschillende stroomspanningen te rijden en is voorzien van drie veiligheidssystemen. Voor dit materieel moest door de fabrikant van de treinen een goedkeuring worden verkregen in elk van de landen.

Belgische goedkeuring

Voor het gedeelte van het traject tussen Maastricht en Liège is er op dit moment geen voortgang te melden. Betrokken partijen streven ernaar om de verbinding zo spoedig als mogelijk te laten starten. Uiteraard als daarbij aan alle eisen qua beveiliging en toelating is voldaan. Foto gemaakt door René Hameleers, Arriva.

Treinkaartje Europa

Wanneer je zelf eens naar het buitenland moet, of wil, dan is de trein sowieso ideaal! Voor zaken naar Berlijn, een leuke stedentrip naar Antwerpen of op wintersport naar Frankrijk, je kunt echt naar duizenden bestemmingen binnen Europa en de kaartjes koop je eenvoudig online! Klik hier en bekijk de mogelijkheden bij bijvoorbeeld NS Internationaal.