InnoTrans meer dan 125.000 bezoekers

Advertentie

De nieuwe TRAXX van Bombardier

InnoTrans 2012 verbeterde zijn positie als ’s werelds grootste vakbeurs voor transporttechniek. De afgelopen week waren er transacties ter waarde van miljoenen euro’s. Ongeveer 125.000, zeer tevreden vakbezoekers uit meer dan 100 landen.
Berlijn, 22 september 2012 – InnoTrans 2012 was weer een groot succes. ’s Werelds grootste vakbeurs voor transport technologie voldeed aan de hoge verwachtingen van exposanten en vakbezoekers in elk opzicht. Zakelijke deals met een totale waarde van meer dan 1,8 miljard euro. Er werden diverse overeenkomsten ondertekend. Zoals tussen Deutsche Bahn en PESA in Polen voor tot 470 diesel treinstellen.
Zo’n 125.000 vakbezoekers uit meer dan 100 landen waren aanwezig InnoTrans, ongeveer 20 procent meer dan in 2010. Volgens een representatieve enquête, gaven meer dan 95 procent van de vakbezoekers het antwoord dat ze waren zeer tevreden met hun bezoek aan de beurs. Bovendien, meer dan 90 procent beoordeelde de commerciële resultaten van hun bezoek als “goed” en zei dat ze terug zouden komen op de InnoTrans in twee jaar tijd. 104 wereldpremières werden tentoongesteld op de beurs. Nieuwe wagens, locomotieven maar ook moderne spoortechnologie en innovatieve communicatiesystemen.

Stoomloc "Emma"

Open Dagen op 22 en 23 september
Het afgelopen weekend waren weer de Open Dagen op de InnoTrans, een belangrijke attractie voor treinliefhebbers en treinreizigers die rail technologie fans zijn. Voor hen was het InnoTrans Bahnhof op het buitenterrein met maar liefst tien sporen, een eldorado. De nieuwe High-tech voertuigen, waardevolle tips voor trein forenzen en scholieren, evenals een schat aan entertainment wachten op bezoekers. Kinderen die op bezoek kunnen zich verheugen op een oude stoomlocomotief. Treinliefhebbers waren in staat zijn om een goede indruk te krijgen , van de nieuwste hogesnelheidstreinen en locomotieven te krijgen.
Tijdens ons bezoek aan Duitsland, Berlijn en dan in het bijzonder het OV bij onze oosterburen, blijkt steeds dat de service en comfort hoog in het vaandel staat. Geen kunststof stoelen of bankjes. In de S-bahn wordt steeds gezegd aan welke kant je moet uit stappen. Opgepast in stappen de deuren gaan sluiten. Bij koude dagen kan je zelf de deur vast sluiten. De meeste medewerkers kunnen vertellen welke lijn of metro je moet hebben, naar je hotel. De “Spoorprijs deelnemers” van Treinreizigers kunnen hier veel ideeën ophalen.

Hieronder weer een aantal foto’s van de beurs in Berlijn van de afgelopen week. Foto’s: Emanuel Damsteeg – voor Treinennieuws.nl en Treinreiziger.nl

 

De slaapcoupees van de Russische treinen hebben een eigen wastafel
"Ferrari's" rode Hogesnelheidstrein
Model van een nieuwe Londense Metro