InnoTrans 2018

Advertentie

Al weken wordt onze redactie bestookt met persberichten over de InnoTrans 2018. Groote gebeurtenissen werpen schaduw nu eenmaal ver vooruit. Maar goed: Ervaar de toekomst van mobiliteit live in Berlijn.
Berlijn, augustus 2018 – Dit jaar presenteren meer dan 3.000 exposanten hun producten op een oppervlakte van 200.000 vierkante meter, verspreid over 41 hallen en 3.5 km meter spoor op ’s werelds grootste beurs voor spoorvervoer in Berlijn. Het grootste deel van de exposanten in de Duitse hoofdstad komt uit het buitenland. In totaal zullen 60 landen vertegenwoordigd zijn, waaronder niet alle daagse Europese firma zoals: Bahrein, Wit-Rusland, Egypte, Maleisië, Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten. Nieuw-Zeeland neemt voor de eerste keer deel.
Over een paar weken zullen er 140 voertuigen te zien zijn op het buitenterrein (Het “station” van de InnoTrans) Alle soorten railvoertuigen, innovatieve containertreinen, rijtuigen, regionale treinen, dubbeldeksrijtuigen, trams, metro’s, onderhoudsvoertuigen, tunnelreinigingsvoertuigen, reddingsvoertuigen, (hybride) locomotieven, treinstellen en vele anderen zijn van binnen en buiten te bewonderen. ·Meer dan 100 producten maken hun werelddebuut.
Natuurlijk maken alle Europese spoorfabrieken hun opwachting, Bombardier, Siemens, Alstom en Stadler om enkel te noemen.
Het ministerie van Verkeer en Digitale Infrastructuur zal voor de eerste keer exposeren met vier voertuigen. Tatravagónka Poprad zal zes voertuigen tentoonstellen. Stadler zal indruk maken op bezoekers met zeven exposities voor S-Bahn Berlijn alleen, evenals met zijn FLIRT-model voor het Zwitserse netwerk ‘Schweizerische Südostbahn’. Plasser & Theurer zullen hun pronkstukken laten zien. Siemens Mobility toont, de ondergrondse trein van Inspiro Sofia. Daimler presenteert zijn Unimog U 423 en Vossloh Locomotieven tonen hun DE 18, om er maar een paar van de bezienswaardigheden te noemen.
Niet alleen spoorfabrikanten, maar ook toeleveranciers laten hun producten zien zoals, Aptis, ColumBus, E-Solar City, Urbino 12 electric en Trollino. Negentien exposanten tonen hun producten met elektromobiliteit in de zomertuin. Als de temperatuur dan ook maar in Berlijn gezakt is.
De Zuidingang van het Freigelande krijgt een ander hoogtepunt, namelijk de innovatieve trein (Ideenzug) van de Deutsche Bahn, die de toekomst van het passagierscomfort op de trein zal demonstreren. Aan boord kunnen passagiers kijken hoe hun weg naar huis wordt als het aan de DB ligt, maar ook lounge vergaderingen houden of ontspannen in een zogenaamd “Slaapmuts-compartiment”.
Exposanten bij InnoTrans zullen een spectaculaire demonstratie geven van nieuwe en innovatieve producten en die debuteren op het wereldtoneel. Dit jaar zullen meer dan 400 nieuwe producten worden getoond, waaronder meer dan 130 wereldpremières. Om meer te weten te komen, kunt u eenvoudig naar het innovatierapport kijken en informatie krijgen over bedrijven als KORA, JUMO, Cactus CCS, UFHO, Colibri en NEXTGen.
InnoTrans is ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor transporttechnologie en vindt om de twee jaar plaats in Berlijn. Tijdens het laatste evenement presenteerden 2.955 exposanten uit 60 landen de innovaties van de wereldwijde railindustrie aan 137.391 vakbezoekers uit 119 landen. De vijf segmenten van InnoTrans zijn spoorwegtechnologie, spoorweginfrastructuur, openbaar vervoer, interieurs en tunnelbouw. InnoTrans wordt georganiseerd door Messe Berlin. De twaalfde editie van InnoTrans vindt plaats op het beursterrein van Berlijn van 18 tot 21 september 2018. Meer informatie is online beschikbaar op innotrans of als je iets speciaals zoekt via het Zoekveld