InnoTrans 2012 behaalt recordresultaten

Advertentie

• 19 % meer bezoekers

• Transacties ter waarde van miljarden euro’s

• Zeer tevreden exposanten en vakbezoekers

• De InnoTrans Conventie goed bezocht

• De publieksdagen trekt 19.081 bezoekers

Een stijging van de exposanten en vakbezoekers, zakelijke transacties ter waarde van miljarden euro’s en groei van de internationale participatie. Dit waren de dominante aspecten van de negende editie van InnoTrans. Om precies te zijn, 126.110 vakbezoekers uit 140 landen kwamen naar de beurs om het nieuwste te horen en te zien over de producten en diensten van de wereldwijde spoorwegindustrie. Zo heeft de InnoTrans dit jaar een indrukwekkend nieuw record.
In vergelijking met de vorige beurs,  gerapporteerde de organisatie een groei in alle belangrijke sectoren, dat wil zeggen in exposanten, vakbezoekers, internationale deelname en verhuurde beursvloeroppervlakte. De resultaten betekenen, niet alleen dat deze beurs haar positie als ’s werelds grootste is voor de wereldwijde spoorwegindustrie, maar dat ook het openbaar vervoer in de lift zit.

Alstom Coradia LINT hier als NWB trein

Een nieuwe dimensie in het bedrijfsleven
Op de InnoTrans waren 104 wereldpremières bij de exposanten. Er werden deals van meer dan 1,8 miljard euro afgesloten. De kaderovereenkomst tussen Deutsche Bahn en PESA in Polen voor tot 470 diesel treinstellen is een perfect voorbeeld. Netinera Deutschland en Alstom Transport hebben een contract getekend ter waarde van ongeveer € 300 miljoen voor de levering van 63 Coradia Lint regionale treinen. De nieuwe treinen zullen rijden tussen Frankfurt en Saarbrücken (Nahe / Rijn-Hessen regio), en tussen Koblenz en Kaiserslautern (Saarland) vanaf december 2014.
Meer dan 90 % van de exposanten zijn tevreden en verklaarde over twee weer terug zouden komen. De reacties van vakbezoekers waren hetzelfde. Ook hier meer dan 90 % tevredenheid en zei, dat ze terug te komen voor de InnoTrans 2014.

De publieksdagen
Het open weekend op 22 en 23 september was een groot succes. In het prachtige herfstweer brachten totaal 19.081 trein liefhebbers een bezoek aan de beurs om een kijkje te nemen op de nieuwe modellen van treinstellen, rijtuigen en locomotieven op het buitenterras, het “InnoTrans centraal”.

"InnoTrans Centraal"

InnoTrans 2014: Noteer de datum
Om de twee jaar is Berlijn gastheer op de beurs. De volgende InnoTrans vindt plaats op het Berlijnse Messe terrein, 23-26 september 2014.

Berichtgeving i.s.m. Treinreiziger.nl