In hoge snelheid met de trein van Parijs naar Bordeaux

Advertentie

Foto SNCF: TGV l’Océane aankomst in Bordeaux –

In de Belgische krant de Standaard, maar ook in de Franse kranten natuurlijk, staat het bericht dat de Franse spoorwegmaatschappij SNCF deze zomer een nieuwe hogesnelheidsverbinding tussen Parijs en Bordeaux lanceert.
Vanaf 2 juli rijden de nieuwe TGV Océane tussen de Franse steden Parijs en Bordeaux, waardoor treinreizigers voortaan zeventig minuten sneller op hun bestemming zijn, zo maakte de spoorwegmaatschappij SNCF bekend. In totaal zit je dan nog net iets meer dan twee uur op de trein om een afstand van 581 kilometer te overbruggen. Dat is heel fijn als naar het zuiden van Frankrijk op vakantie ga. Dat is sneller volgens ons, dan met het vliegtuig.
De TGV Océane rijdt na Bordeaux nog verder naar Toulouse, al wordt op die afstand geen extra tijdswinst meer geboekt omdat de treinen gebruikmaken van het gewone spoornetwerk.
Je kan elk uur een trein pakken op het traject tussen de stations Paris Montparnasse en Bordeaux Saint-Jean, tijdens de spitsuren zelfs elk halfuur. Tickets kunnen nu al gereserveerd worden. De nieuwe TGV-lijn mikt tegen 2019 op 2,4 miljoen extra reizigers. Tickets natuurlijk bij: NS Internationaal
 Op You Tube een mooie video van de nieuwe TGV Océane treinen