Hyperloop bijna ruimtevaart

Advertentie

Op de site van Datanews lezen wij, dat de SNCF investeert in de Hyperloop van Elon Musk. Dat geld dient om een testtraject te bouwen. De firma van de toekomst Hyperloop Transport Technologies haalt in totaal 80 miljoen dollar op bij SNCF en twee investeringsmaatschappijen. Dat meldt De Tijd op basis van de Franse zakenzender BFMTV.
De investering moet dienen om een testtaject te bouwen waar de eerste prototypes voor op de hyperloop kunnen worden getest. Hoeveel SNCF exact investeert en of het spoorbedrijf naast geld ook kennis, onder meer over zijn hogesnelheidslijnen, deelt is niet bekend.
Hyperloop is een idee van Elon Musk waarbij passagiers of cargo via een capsule in een luchtledige buis worden vervoerd. Momenteel zijn er twee bedrijven actief bezig om het idee tot werkelijkheid om te vormen: Hyperloop Technologies dat begin volgend jaar al een test in Nevada wil hebben die tot 540 kilometer per uur gaat. Hyperloop Transport Technologies wil op termijn hetzelfde doen in Slovakije, maar met een snelheid van 1.120 kilometer per uur. Bron: Datanews waar ook een video staat.