Hummel Hummel-Zügen en zo

Advertentie

De zoektocht naar het in de Tweede Wereldoorlog weggevoerde spoorwegmaterieel. In deze tijd, waarin we niet als uitje met de trein mogen reizen, is een boek niet weg. Onze redactie krijgt dagelijks nieuwsbrieven over nieuwe boeken die verschijnen. Voor u pikken wij natuurlijk de treinboeken eruit waaronder dit historische boekwerk van de uitgeverij Alk, de uitgeverij van de Trein jaarboeken. Dit boek koopt u voor €28,90 bij Bol.com.

Hummel Hummel-Zügen en zo

Al voor de bevrijding van Nederland boven de grote rivieren was duidelijk dat de bezetter planmatig, structureel en op grote schaal uit Nederland de meest uiteenlopende goederen had weggevoerd. Ongeveer 90% daarvan was na het begin van de Operatie Market Garden en de spoorwegstaking op 17 september 1944 uit ons land weggehaald. In die periode plunderden de Duitsers vooral vele fabrieken en de spoorwegen, maar ontruimden ook steden en dorpen, zoals Arnhem. Tegen deze achtergrond stelde de Nederlandse regering in april 1945 het Commissariaat-Generaal voor de Nederlandsche Economische Belangen in Duitschland in dat tot taak had het opsporen en het terugbrengen van weggevoerde goederen en de behartiging van de economische belangen van Nederland in Duitsland.

Dit boek verhaalt over de zoektocht die in dat kader in de periode 1945 tot en met 1951 plaatsvond naar de weggevoerde eigendommen van de Nederlandse Spoorwegen en over de daarmee verbonden uitwisseling van in Nederland buitgemaakt of achtergebleven (vooral) Duitse spoorwegmaterieel. Ook komt het niet teruggekeerde (“vermiste”) en in de DDR, Polen en andere Oost-Europese landen achtergebleven spoorwegmaterieel aan de orde, waarover na de val van de Muur steeds meer bekend is geworden. Het een en ander wordt ondersteund met veel foto’s en overzichten. Beetellen van dit Historische boekwerk bij Bol.com

Hummel Hummel-Zügen en zo

ISBN        : 9789059612303
Druk        : 1
Afmeting : 21×29,7
Omvang  : 112 pagina’s
Auteur     : Sander Ruys
Prijs         : € 28,90
Bol.com

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.